ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Α. Ριζούλης: Οι παραγωγοί δεν έχασαν τα δικαιώματα τους

θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την αποκατάσταση των θιγομένων αγροτών λέει ο Ανδρ. Ριζούλης.


Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις Ενώσεις των Συνεταιρισμών ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημεροχρονολογία αιτήσεων είναι η 1η/2/2016


Το πρόβλημα των παραγωγών που απώλεσαν δικαιώματα και οικονομικές ενισχύσεις λόγω μεταβολών στις δηλώσεις τους, αναδείχτηκε ως κεντρικό πρόβλημα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι θιγόμενοι αφορούν περίπου 28.000 παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις τους όπως όριζε η οδηγία για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Κατόπιν ευρείας σύσκεψης της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με την αντίστοιχη κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχει και ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, αποφασίστηκε οι παραγωγοί που έχασαν τα δικαιώματα τους, να υποβάλουν τις ενστάσεις τους στην Παναιγιάλεια Ένωση, στην Ένωση Πατρών ή και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις Ενώσεις των Συνεταιρισμών ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημεροχρονολογία αιτήσεων είναι η 1η/2/2016.

Οι σημερινές ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αν και δεν φέρουν ευθύνη για τα σφάλματα και τις παραλείψεις των προηγούμενων αντίστοιχων διοικήσεων, θα διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποκατάσταση των ενισχύσεων.

Εν γένει θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την αποκατάσταση των θιγομένων αφού η προστασία του αγροτικού και του παραγωγικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: