ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι Αριστεροί με την ΧΑ;



Μήπως πιστεύουν τα κόματα της Αριστεράς, ότι καλύτερα θα είναι να γκρεμίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανεβάσουν μια κυβέρνηση Μητσοτάκη; Καθαρόαιμου νεοφιλελεύθερου Δεξιού, γλυκοκοιτάζει στους ναζί και που ακόμη διαλαλεί την επιθυμία του για… λιγότερο κράτος. Δηλαδή πάλι διώξιμο του κόσμου από τις εργασίες του;


Και το ερώτημα είναι, μήπως δεν γνωρίζουν οι επικεφαλής του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ομνύουν όρκους στην… ούλτρα αριστερά;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ξεκίνησαν με τον δεκάωρο αποκλεισμό υπουργού στην Κομοτηνή, εκμεταλλευόμενα τα αιτήματα των αγροτών, άτομα του πολιτικού περιθωρίου, γνωστά για τις διασυνδέσεις τους με τον νεοναζιστικό χώρο. Συνέχεια και οι Σέρρες με τα γνωστά έκτροπα. Ακολούθησε η Πάτρα, με την απόπειρα προβοκάτσιας, που αποφεύχθηκε χάρη στην ψύχραιμη απόφαση της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, να ακυρώσει την κάθοδο του αν. Υπ. Εργασία κ. Πετρόπουλου.
Γιαυτή τη σοφή απόφαση δεν έλειψαν οι επικρίσεις από… παλικαράδες της Δεξιάς που επιχαίρουν για την μαχητική τους διάθεση. Προφανώς τόσο μαχητική, που άφησαν να περάσουν έντεκα περικοπές των συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κατασπάραγμα των αποθεματικών των Ταμείων με το PSI, κόστους 13 δισ. ευρώ ή 50% των κεφαλαίων τους κ.α.π.
Η συνέχεια ήρθε και πάλι από την Κομοτηνή, όπου Ελληναράδες  χρυσαβγίτες προβοκάτορες χτύπησαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, ενώ συνέτρωγε με την παρέα του σε ταβέρνα.
Χθες είχαμε την αποθέωση της επιδιωκόμενης σύγκρουσης, με τις απειλές κατά του αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, με την παρέμβαση Μπουτάρη για αναβολή εγκαινίων εκ μέρους της διοργανώτριας αρχής της έκθεσης ΑGROTIKA και την συμφωνία Αποστόλου για αποχή του, πράγμα πρωτοφανές, που δεν χωρά στη λογική των κυβερνήσεων της Δεξιάς, οι οποίες ταύτιζαν τον κάθε Υπουργό με το κράτος και πάτασσαν αυθωρεί και παραχρήμα κάθε αντίδραση!     
Κι ωστόσο είδαμε την αποτραπείσα βίαιη είσοδο στην αίθουσα του Βελλίδειου Θεσσαλονίκης, όπου και η έκθεση ΑGROTIKA, η οποία συνοδεύτηκε από τα ευγενή αριστερά συνθήματα του τύπου «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» τα οποία ακούγονταν εναλλάξ με τα ακόμη πιο… ευγενή ή μήπως χυδαιογενή χρυσαβγίτικα συνθήματα «Να καεί, να καεί το μπουρ….λο η Βουλή»!
Συνύπαρξη με ότι αυτή σημαίνει και με όσα εμείς ως παρατηρητές εννοήσαμε!!
Βεβαίως αυτά δεν θα είχαν παρουσιαστεί εάν δεν υπήρξε η ανοχή του υποτιθέμενου Δημοκρατικού Τόξου πολιτών, που ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πολιτικού χώρου ξεντώνεται ή μαζεύεται, σημείο το οποίο ο φασιστικός χώρος το εντόπισε και προσπαθεί να βγει από την αφάνεια και την κοινωνική ανυποληψία που τον οδήγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την παραπομπή όσων –και είναι η μεγάλη πλειοψηφία του- έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα κατά ζωής και απόπειρες εγκλημάτων, ενώ και κάποιοι από αυτούς κάνουν θητεία στο… μπαλαούρο των φυλακών!
Είναι γεγονός ότι αυτός ο χώρος ανεθάρρησε μετά την επιβολή της ακροδεξιάς εντός της ΝΔ και την απενεργοποίηση των καραμανλικών με την τοποθέτηση σε κομματικά πόστα ανθρώπων της φασιστικής, ακραίας δεξιάς. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος, Βορίδης υπ. Δημόσιας Αταξίας στη σκιώδη κυβέρνηση του διαπλεκομένου υποχειρίου της ΖΗΜΕΝΣ.
Αν όμως ήταν μόνον αυτό, μικρή θα ήταν η σημασία του και ίσως πιο ευνοϊκό για τις δημοκρατικές δυνάμεις, καθώς ήδη γνωρίζουμε, ότι το πολιτικό ζατρίκιο θα παιχθεί με όρους πιο ξεκάθαρους, αν και όχι διαφανείς. Από δω ή Αριστερά, από κει η Δεξιά.
Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Τα μικρά κόμματα της Βουλής και τα μικρότερα του γκρουπουσκουλίτικου εξωκοινοβουλευτικού χώρου, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ποσοστά θνησιμότητας που τους δίνουν οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις των αφερέγγυων Εταιρειών, έχουν επιδοθεί σε διαγωνισμό αγωνιστικότητας, που μοιραία τα ωθεί σε αυτοθανάτωσή τους. Μέχρι όμως το τελικό τους στάδιο, περνούν από τη φάση του ρητού «φίλος μου, ο εχθρός του εχθρού μου».
Αυτό σημαίνει ότι σε επίπεδο κοινωνίας, από το καφενείο του χωριού μέχρι τις κινητοποιήσεις, χτίζεται ένα πλατύ μέτωπο συμπαράταξης των αντιτιθεμένων στην κυβέρνηση, για διαφορετικούς λόγους του καθενός, αλλά με κύριο σκοπό την πολιτική απαξίωση του κυβερνητικού έργου και το γκρέμισμά της Κυβέρνησης. Για την εμπέδωση αυτής της λογική της ανερυθρίαστης ενέργειας, έχουν φροντίσει οι… ούλτρα επαναστάτες, που υπονόμευαν διαχρονικά το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης του περασμένου Αυγούστου!  
Έτσι ενεός ο μέσος πολίτης παρακολουθεί στις οθόνες των ΜΜΕ, τους γνωστούς  τηλεστάρ που μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όπου ανέλαβε η κυβέρνηση της Αριστεράς, πετούσαν φλόγες από το στόμα τους στο άκουσμα οποιασδήποτε κινητοποίησης και έσπευδαν να διευκολύνουν την αστυνομική επέμβαση, ενώ κιόλας λογόκριναν έως σημείου απαγόρευσης μικρότερων κομμάτων από αυτά του δικομματισμού, που είχε το κοπυράιτ καθημερινής παρουσίας τους, σήμερα να αυτοανακηρύσσονται σε πατριάρχες της πλουραλιστικότητας και κήνσορες της προστασίας της αγωνιστικής κληρονομιάς. Μαζί τους και οι Μουγκαφόν της ΓΣΕΕ. 
Κι από κοντά, στο γυαλί της TV, ως φιγούρες του μπερντέ τα κόμματα της Φώφης, του κυρ Σταύρου, του αμίμητου Λεβέντη, αλλά και του ανένδοτου(!) Κουτσούμπα, μα και του μπαρουτοκαπνισμένου κυρ Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνδευομένου από τον Αλαβάνο, για να μην τον ξεχάσουμε και αυτόν!
Ντερμπεντέρης συνεντευξιάζει Λαφαζάνη, που προφητεύει πτώση κυβέρνησης εντός τριμήνου, οποίο άγος!
Κουστσούμπας στην γραμμή του μαξιμαλισμού και του αριστερισμού, που καταδίκασε πρώτος ο Λένιν, στο πνευματικό του γέννημα «Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του Κομμουνισμού». Όνειρα για έφοδο στα θερινά Ανάκτορα!
Θεοδωράκης αλαφιασμένος από τις προτροπές βουλευτών του για συνεργασία με την ΝΔ, μένει ξεκρέμαστος στις οθόνες της ΤV, σαν το τριμμένο παλτό που εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του σε ξένη γκαρνταρόμπα.
Η κυρία Φώφη δικαιολογείται: Δεν ήμουν εκεί, όταν το κόμμα του οποίου ηγείται έφερνε στην κατάντια του σήμερα τη χώρα μαζί με τον Σαμαρά. Αμπελοφιλοσοφούσε για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αυτή βαριοδουλεμένη που βγήκε στη σύνταξη από την Τράπεζα στα 45 της!
Λεβέντης, οικουμενική να γίνει για να βρεθώ στην κυβέρνηση, διά της πλαγίας.Κι όταν ερωτάται δεν θέλει ευθύνες και υπουργιλίκι. Δηλαδή αλλού, γι’ αλλού!
Χ.Α., ευκαιρία για εκπαιδευτική άσκηση των υπνοτούντων Ταγμάτων Εφόδου, υπό την κάλυψη των ΜΜΕ και των ηγετών του δημοκρατικού τόξου!
Και από κοντά οι αγροτοπατέρες τύπου Μπούτα και άλλων μπουμπουκιών(!) να αρνούνται πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε διάλογο για τα ζητήματα που υποτίθεται τους αφορούν, ζητώντας απόσυρση ασφαλιστικού, πληρωμή από τον κρατικό κουμπαρά το 85% των εξόδων του ΟΓΑ και 30 χιλ. αφορολόγητο. Προφανώς είναι εθισμένοι στην εποχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που το κράτος δεν συζητούσε με απεργούς! Και από πάνω έπεφτε, πότε-πότε κανα «μπερτάχι» αστυνομικό, για να… μαλακώσουν τα πλευρά! Τι μαζοχισμός κι αυτός!
Και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που πληρώνουν το… μάρμαρο, τι πρέπει να ζητήσουν, που γνωρίζουν ότι όπως πάει το ΙΚΑ εάν δεν γίνει αύξηση εισφορών, ή τουλάχιστον επαναφορά του 2% των ασφαλιστικών εισφορών, και που διατίθενται να επιστρέψουν οι εργοδότες, αλλά αντιδρά η ανύπαρκτη ΓΣΕΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρόλο που έχει αφαιρεθεί με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, θα πάψει να λειτουργεί, καθώς το ισοζύγιο συντάξεων στο ΙΚΑ για ισοσκέλιση πληρωμών, πρέπει να είναι το κατώτερο τρεις εργαζόμενοι, ένας συνταξιούχος για να είναι βιώσιμο και σήμερα είναι ένας προς ενάμισι!
Αλλά εάν όλα τα παραπάνω είναι όπως έχουν, τότε από το «Κίνημα της Γραβάτας» που άρτι εμφανίστηκε, το επόμενο βήμα είναι το «Κίνημα της κατσαρόλας», που το είδαμε στη Χιλή της ανατροπής της αριστερής κυβέρνησης του Αλιέντε και της επιβολής της δικτατορίας του Πινοσέτ!
Και το ερώτημα είναι, μήπως αυτά δεν τα γνωρίζουν οι επικεφαλής του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ομνύουν όρκους στην… ούλτρα αριστερά;
Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι πολιτικοί χώροι με τους ναζί Χρυσαβγίτες και τους ακροδεξιούς της ΝΔ, που συμπαρατάσσονται στις αγροτικές κινητοποιήσεις;
Μήπως πιστεύουν ότι καλύτερα θα είναι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη; Καθαρόαιμου νεοφιλελεύθερου Δεξιού, που ακόμη διαλαλεί την επιθυμία του για… λιγότερο κράτος. Δηλαδή πάλι διώξιμο του κόσμου από τις εργασίες του;
Γι αυτό ας μείνουν ενωμένοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να παράγουν νομοθετικό έργο, ας φροντίζουν να περάσουν το Ρουβικώνα των μέτρων που χρειάζονται για την επιτυχή αξιολόγηση και από κει και πέρα το πεδίο είναι ελεύθερο για να αναπτυχθεί η Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: