ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τέσσερις περιπτώσεις μείωσης φόρου του υπόχρεου


    Το εισόδημα θεωρείται ότι μειώθηκε στις παρακάτω περιπτώσεις: Διαβάστε τις.



Όταν το εισόδημα του τρέχοντος έτους μειωθεί άνω του 25% (σε σχέση με το εισόδημα του προηγούμενου), τότε ο φορολογούμενος προβλέπεται (με αίτησή του στη Δ.Ο.Υ.)  να ζητήσει τη μείωση της προκαταβολής που βεβαιώθηκε στο εκκαθαριστικό του.  

    Το εισόδημα θεωρείται ότι μειώθηκε στις παρακάτω περιπτώσεις :

1. Όταν έχει μειωθεί το ποσό των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) του τρέχοντος έτους συγκρινόμενο με τα ακαθάριστα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου  έτους.

2. Όταν έχει μειωθεί το ποσοστό των δαπανών επί των ακαθάριστων εσόδων του τρέχοντος  έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγούμενου  έτους.

3. Όταν υπάρχει μείωση  του μικτού κέρδους της επιχείρησης κατά το τρέχον  έτος σε σχέση με το προηγούμενο.

4. Όταν υπάρχουν γεγονότα  από τα οποία πιθανολογείται μείωση του κέρδους του τρέχοντος φορολογικού έτους. Τέτοια γεγονότα μπορεί να είναι π.χ. η καταστροφή της γεωργικής παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών, η αδυναμία του επαγγελματία να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: