Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας


Δεν έχει τέλος η προσφυγική τραγωδία καθώς αυτή τη φορά επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.


Συγκεκριμένα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, 2,5 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα της Κω, σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου που μετέφερε 9 μετανάστες και πρόσφυγες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 7 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) και δύο να διασωθούν (ένας άνδρας και μία γυναίκα).


Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το πρωί στις ακτές της Κω εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος δήλωσε ότι επέβαινε στη συγκεκριμένη λέμβο μαζί με άλλα άτομα. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αμμόγλωσας, με τη συμμετοχή πλωτού του λιμενικού, εθελοντών και ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, οι σοροί δύο μικρών παιδιών (ενός αγοριού και ενός κοριτσιού), τριών ανδρών και μίας γυναίκας που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα.


Η τουρκική ακτοφυλακή από την πλευρά της περισυνέλεξε τη σορό μιας άτυχης μετανάστριας, ενώ κατάφερε να διασώσει μία γυναίκα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας.