ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς




Αγρότες υποκινούμενοι από ακροδεξιά και χρυσαβγίτικα στοιχεία μαζεμένοι έξω από την Έκθεση, πριν το ξέσπασμα των επεισοδίων, που επιχειρήθηκαν από ακραίες ομάδες!

 

  Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου για τα επεισόδια στην AGROTICA:  Υποκινούν τη σύγκρουση!



Σοβαρά επεισόδια παρ' ολίγον να λάβουν χώρα από χιλιάδες οργισμένους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν. Το γεγονός ότι είχε οριστεί για τις έξι το απόγευμα η τελετή εγκαινίων της έκθεσης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το σάιτ της "Ημερησίας.gr" εξόργισε ακόμη περισσότερο τους αγρότες οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Βελλίδειο, εμποδίστηκαν από αστυνομικούς ενώ έγινε και χρήση χημικών.


Μετά από μικροεντάση, η Helexpo αποφάσισε να ακυρώσει τα εγκαίνια, στα οποία θα παρευρισκόταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Λίγο μετά τις 18:00, ομάδα αγροτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το εκθεσιακό κέντρο και να εισέλθουν στο χώρο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χημικά αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. 

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης διαμήνυαν ότι θα έκαναν εκείνοι τα εγκαίνια της έκθεσης και όχι ο υπουργός και είχαν απήυθυνει κάλεσμα σε συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ελλάδα να δώσουν το «παρών» σε αυτό το συλλαλητήριο. Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και κτηνοτρόφοι, αλιείς, παραγωγοί λαϊκών αγορών και ανθοκόμοι. 

Οι εξαγριωμένοι αγρότες, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σκληρύνει τη στάση τους, παραμένουν έξω από το συνεδριακό κέντρο Βελλίδης και έχουν πλημμυρίσει την πλατεία ΧΑΝΘ. 

Οι αγρότες, που αρνούνται να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πριν ξεκινήσει οποιοσδήποτε διάλογος.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Helexpo

"Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016"


Β. Αποστόλου: Πρέπει όλοι, κόμματα, θεσμικοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι, να αναλάβουν τις ευθύνες

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης - Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης, σημειώνει ο υπουργός - Πρέπει όλοι, κόμματα, θεσμικοί φορείς και κοινωνικοί εταίροι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, τονίζει, σύμφωνα με το skai.gr/news/


Καλεί εκ νέου σε διάλογο ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «πρέπει όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι».

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Αποστόλου:

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.

Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί.

Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι.

Εμείς ενημερώσαμε τη Βουλή για τις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους.

Η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η περίοδος 2014- 2015 ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν.

Υπάρχει ζωντάνια στον αγροτικό χώρο και άρα πεδίο για  αναπτυξιακή πορεία.
Έχουμε  πόρους – μπροστά μας είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης… Έχουμε πολιτικό σχέδιο… κυρίως όμως  έχουμε τους ανθρώπους  που θέλουμε  να το υπηρετήσουν, τους αγρότες αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν το χώρο.

Ο λαός, με την ψήφο του μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε  τη χώρα στο δύσκολο  αλλά  ελπιδοφόρο δρόμο  που  μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε  να δώσουμε πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως για μας   μεγαλύτερη  είναι αυτή  της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει  πρωτεύουσα θέση. Αυτή τη μάχη καλούμε τους αγρότες να τη δώσουμε μαζί».


Δεν υπάρχουν σχόλια: