ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ;»!

Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ερωτώντας και πάλι:  «Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ;». Φωτογραφία αρχείου.



«Προχωράμε στην επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου αγροτών, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη» τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης


Για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις ο αν. υπ. Οικ. Τρ. Αλεξιάδης σχολίαζε τα παρακάτω:

- Το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ
- Ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ. Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;

Και ερωτούσε:

- Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ; Στις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ερωτώντας και πάλι:  «Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ;».

Ωστόσο δεν έκρυψε την επιθυμία της κυβέρνησης για διάλογο:

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες, αλλά είμαστε σε διαρκή αντιπαράθεση με τα προβλήματα των αγροτών. Και τα προβλήματα είναι κοινά και υπαρκτά. Παραλάβαμε δημοσιονομικές διορθώσεις και καταλογισμούς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνολικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε και τόνισε:

«Τα μισά από αυτά είναι πρόστιμα για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων και τα άλλα μισά ανακτήσεις, όπως τα περίφημα πακέτα Χατζηδάκη, Μωραΐτη και Κοντού.

Κάθε χρόνο είχαμε πρόστιμα της τάξης των 300-350 εκατομμυρίων ευρώ για τους βοσκότοπους. Και το 2015 σπάσαμε αυτήν την παράδοση. Ήταν η πρώτη φορά που ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν κατέληξε σε πρόστιμο.

Οι αγρότες γνωρίζουν ότι εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τάξη και βάζουμε τάξη στο χάος των πληρωμών τους. Το Δεκέμβρη πληρώσαμε συνολικά 2 δισεκατομμύρια, 1,2 δισεκατομμύρια της βασικής ενίσχυσης και της εξισωτικής και 800 εκατομμύρια ευρώ για εκκρεμότητες από το 2008 έως το 2004 και αποζημιώσεις. Υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του αγροτικού χώρου».

Επίσης επισήμανε: «Προχωράμε στην επικαιροποίηση του εθνικού μητρώου αγροτών, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Προσέξτε, διότι στις κινητοποιήσεις η μεγάλη πλειοψηφία είναι πράγματι άνθρωποι που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται και τα έξοδά τους να αυξάνουν. Όμως, είναι και κάποιοι οι οποίοι παίρνουν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ενδεχομένως και να πρωτοστατούν. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις, θα προχωρήσουμε και σε φορολογικές ευνοήσεις, θα προχωρήσουμε στην προστασία τους.

Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της αγροτικής επιχείρησης και της γεωργικής εκμετάλλευσης. Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία θέσπισης της τραπεζικής κάρτας του αγρότη, η οποία θα συνδεθεί και θα έχει ως πιστωτικό όριο τις ενισχύσεις του κάθε αγρότη.

Αυτήν την εβδομάδα κατατίθεται το σχέδιο νόμου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού, μετά το γνωστό φιάσκο σπατάλης και χρεωκοπίας στη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος, του συνεταιριστικού χώρου, με συνέπεια ακόμα και η ΠΑΣΕΓΕΣ να είναι σήμερα σε διαδικασία εκκαθάρισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: