ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

(Βίντεο) Αλέξης: Καταληστέψατε επί 40 χρόνια τα Ταμεία

Α. Τσίπρας: Λεηλατήσατε επί 40 χρόνια τα Ταμεία - Οφείλετε να πάρετε θέση (Video)
Εξέφρασε την απορία του ο Αλέξης για την μη προσέλευση αγροτών στον διάλογο που τους καλεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές γεγονός».

Λεηλασία με PSI
Αφωνία από τη ΝΔ



ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ, Η ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ 12 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ;"  ΕΡΩΤΗΣΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΠΩΣ "Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ"


"Το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο και αν δεν πάρουμε μέτρα θα καταρρεύσει", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

Υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση σε ένα μείζον θέμα όπως αυτό της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο ερώτημα "αν οι επόμενες γενιές θα έχουν κοινωνική ασφάλιση δεν χωρούν υπεκφυγές, ούτε κρυφτό".

Απευθυνόμενος σε όλα τα κόμματα αλλά κυρίως σε εκείνα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα προηγούμενα χρόνια έθεσε το ερώτημα "αν εκτός από δημαγωγία, έχουν κάποια πρόταση να καταθέσουν εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα, λεηλάτησαν τα Ταμεία και δημιούργησαν "μαύρες τρύπες" σε αυτά στα χρόνια της κρίσης".

Απέδωσε την μη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού στην "λεηλασία επί 40 χρόνια των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ", στην δημογραφική κατάσταση της χώρας, και στις "πολιτικές επιλογές στα χρόνια της κρίσης που οδήγησαν στην μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και στην εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας από το 7% στο 25%".

"Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εργοδοτικούς φορείς για αύξηση της εισφοράς τους, ή θα συμπαραταχθείτε με το ΔΝΤ και τις ιδεοληψίες του που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές συντάξεων, δίπλα στις 12 προηγούμενες που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί;" ήταν το δεύτερο ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπει περικοπές συντάξεων.

Εξέφρασε την απορία του για την μη προσέλευση αγροτών στον διάλογο που τους καλεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές γεγονός».

Αφού δήλωσε για άλλη μια φορά «ανοιχτός στον διάλογο», είπε πως, ενώ στο παρελθόν το πάγιο αίτημα κατά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ήταν να συνομιλήσουν με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σήμερα που τους λέμε «είναι ανοιχτές οι πόρτες» κάποιοι αρνούνται τον διάλογο με τον πρωθυπουργό. «Αν δεν υπάρξει διάλογος, δεν υπάρχουν και λύσεις» είπε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές αρχές και την φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό και συγκεκριμένα:

-Ενιαίος φορέας κοινωνικής Ασφάλισης με θέσπιση ενιαίων κανόνων για όλους για τον υπολογισμό των εισφορών.

Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι θα υπάρξει πρόνοια για ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, με τους οποίους, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει διάλογος.


-Θεσμοθέτηση της Εθνικής Σύνταξης για όσους έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης.

Ανέφερε ότι η Εθνική Σύνταξη θα είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, "όσο θα αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνεται κι αυτή", ενώ σήμερα θα εκκινεί από τα 384 ευρώ.
Η Εθνική Σύνταξη θα δίνεται χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο, θα χρηματοδοτείται από τον Προϋπολογισμό και θα αναπροσαρμόζεται κατ' έτος με Υπουργική Απόφαση.


-Η κύρια σύνταξη θα είναι το άθροισμα που προκύπτει από την Εθνική Σύνταξη και από αναλογική σύνταξη που εξαρτάται από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί στο σύνολο του εργάσιμου βίου. Τον συνολικό χρόνο ασφάλισης και το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών.

"Με το σύστημα αυτό εξασφαλίζουμε τον δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης παρέχοντας ταυτόχρονα κίνητρα ασφάλισης και παραμονής στην εργασία" τόνισε ο πρωθυπουργός.


"Η οικογένεια συγκράτησε την αποσάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Αν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν εδώ, εφαρμόζονταν σε χώρες της Β. Ευρώπης θα είχαν διαλυθεί τα πάντα. Γι' αυτόν τον λόγο βασική μας αρχή και βασικός προσανατολισμός στην πρότασή μας είναι να μην κοπούν περαιτέρω οι συντάξεις. Ξέρουμε ότι αυτές πηγαίνουν για τον άνεργο γιό, για τον άνεργο εγγονό" τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Η κρίση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, ενός θεμελιακού κοινωνικού πυλώνα, εντείνει την σύγκρουση των γενεών ως προς την κατανομή του παραγόμενου πλούτου και δημιουργεί μια παράδοξη κατάσταση: η αλληλεγγύη των γενεών στο παρόν να διαγκωνίζεται με την αλληλεγγύη των γενεών στο μέλλον.

Μόνος τρόπος επίλυσης του παράδοξου είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, αν αυτό δεν γίνει ότι πρόταση και να φέρουμε εμείς ή εσείς θα συζητάμε τα ίδια σε λίγα χρόνια" τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας "σε συνδυασμό, όμως, η επιστροφή στην ανάπτυξη με ένα ολοκληρωμένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεξαρτήσεις που ανέλυσα πριν."

Ο πρωθυπουργός είπε, στην συνέχεια, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, "καλούμαστε εμείς που δεν ευθυνόμαστε για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων σας, να καθαρίσουμε τα δικά σας 'άπλυτα'. Θα το κάνουμε αλλάζοντας δομές, επιβάλλοντας δικαιοσύνη και ισοτιμία. Σας καλούμε όμως και σας να αναλάβετε τις ευθύνες σας."

"Αφού δεν θέλετε να βάλετε πλάτη, τουλάχιστον πείτε μας τι προτείνετε, μην αρνείστε τον διάλογο. Αφού δεν θέλετε να αναλάβετε ευθύνη, δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας με τα δικά μας 'άπλυτα', τουλάχιστον σταματήστε να είστε επιζήμιοι για τον τόπο, κρατήστε στοιχειωδώς μια στάση ευθύνης σε ένα μείζον θέμα, εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, όπως είναι η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος" κατέληξε, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: