«Χυδαιότητα» και «εμετό» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την τροπολογία που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Το δίλημμα είναι αν πρέπει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και η ΝΔ δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής. 


Μάλιστα επεσήμανε ότι ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης εν τη ρύμη του λόγου του είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ διαγωνισμός. «Ελπίζω να μην το εννοούσατε», σχολίασε.

Η πλειοψηφία της Βουλής απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ. Συγκεκριμένα καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ απείχε, ενώ την ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.
Ο υπουργός Επικρατείας στην παρέμβασή του έδωσε απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ ο Ν. Παππάς τόνισε ότι το δίλημμα είναι αν θα γίνει διαγωνισμός. «Αν κάποιος προσπαθήσει να δημοπρατήσει πάγο στους Εσκιμώους, η δημοπρασία θα είναι άγονη διότι ο πάγος είναι σε αφθονία στην περιοχή. Νομίζω πως αυτός είναι ο κρυφός σκοπός της ΝΔ, διότι όλες οι τοποθετήσεις εκεί κατατείνουν», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για την οξεία επίθεση που του έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για «Βόρειο Κορέα» και «χουντικό κοινοβούλιο», ο υπουργός Επικρατείας του συνέστησε να ανακαλέσει. «Είμαι βέβαιος ότι αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για παράταση των τηλεοπτικών αδειών και της ανομίας, αν είχα φέρει νύχτα τροπολογία για να μην πληρώνουν τον φόρο, δεν θα είχατε πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει», τόνισε ο Ν. Παππάς εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Α. Λοβέρδος δεν εξέφρασε την θέση του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στην κριτική περί «υπερκαναλάρχη» ο Ν. Παππάς τόνισε πως «αν αυτός ήταν ο στόχος μας θα είχαμε αποφύγει κάποιες από τις χυδαιότητες που έχουμε δεχθεί. Στην χυδαιότητα και εμετό θα είχαμε βάλει ένα φρένο. Και λυπάμαι και προσωπικά που δεν τα καταφέραμε».