ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

"Βόμβα" έσκασε στα χέρια λογίστριας, που την κρατούσε


Μία τρύπα "χάσκει" στα πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Ήταν μεγατόνων εκρηκτικής δύναμης 98.000 κατά δήλωση της αυτοκαταγγελθείσας υπεύθυνης εργαζόμενης!



Η τακτική των αποθηκαρίων του Στρατού, ως λογική στον δημόσιο τομέα, δεν έχει εκλείψει. Σύμφωνα με αυτήν το χρέος ή αλλιώς την "τρύπα" που εμφανιζόταν στη διαχείρηση του ενός, μετακυλίεται στην διαχείριση του επόμενυ χρόνου, μέχρις ότου η "βόμβα" σκάσει στα χέρια του "Χ" διαχειριστή! 

Όταν όμως δεν πρόκειται για θητεία, αλλά για ευρωπαϊκά προγράμματα και μία εποπτεύουσα πολιτική αρχή, που υπερβαίνει τη δημοτική, η μοίρα της "τρύπας" εξαρτάται από τον απονέμοντα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και εν προκειμένω από τον Υπ. Εσ. Κι ακόμα πιο χειρότερα όταν σε αυτά τα προγράμματα κλείνει η στρόφυγγα και εσύ έχεις θητεία εκ της προηγουμένης Δημοτικής αρχής και συνεχίζεις και στην παρούσα, όπου σου σκάει η βόμβα της "τρύπα" στα χέρια σου!

Τότε ως λογίστρια, υποχρεώνεσαι να αυτοκαταγγελθείς ως υπεύθυνο πρόσωπο της δημιουργίας της "τρύπας" ευελπιζόμενο να ενπέσεις στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου περί εξόφλησης του χρέους σε εκατό δόσεις. Που σημαίνει για εξήμισι χρόνια αιχμαλωσία οικονομική. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερη αυτή η λύση, παρά η προοπτική της "στενής" σε κανα διαμέρισμα της στενής του Κορυδαλλού. Αναμφιβόλως και ο Δήμος κατ' αυτόν τον τρόπο ρύθμισης του... χρέους δεν χάνει τα... δικαιώματά του! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γιώτας Κοντογεωργοπούλου, στο πατραϊκό πόρταλ http://www.thebest.gr mαύρη τρύπα 98.000 ευρώ αποκαλύφθηκε στην ΑΔΕΠ αφήνοντας άναυδους τους πάντες, καθώς η αποκάλυψη έγινε από την υπάλληλο που φέρεται να έκανε την υπεξαίρεση και μάλιστα εγγράφως.

"Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του http://www.thebest.gr η υπόθεση έχει ήδη φτάσει στον Εισαγγελέα και έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται στην ΑΔΕΠ από το 2006. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr  η εκτίμηση είναι ότι παραδέχθηκε το έλλειμμα, φοβούμενη ότι ελλείψει νέων προγραμμάτων δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί την υπόθεση. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι η τρύπα μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 98.000 ευρώ.

Τα ερωτηματικά που ανακύπτουν έχουν να κάνουν με την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ελέγχξει την επιχείρηση και μάλιστα μια επιχείρηση η οποία είναι απαραίτητη για την πόλη και για την αναπτυξιακή της προοπτική και η οποία λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες ολίγων υπαλλήλων.

Απορίας άξιο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας από την πλευρά των εκλεγκτικών μηχανισμών και πώς ούτε οι λογιστές ούτε οι ορκωτοί λογιστές που έχουν κάνει τους ελέγχους, δεν είχαν αντιληφθεί κάτι.

Εκφράζονται δε φόβοι ότι με αυτή την εξέλιξη τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία της επιχείρησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: