ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σήμαντρο Ιστορικής Μνήμης το Ημερολόγιο του ΦΑΕΘΩΝ



Με δώδεκα καταπληκτικές φωτογραφίες ιστορικού χαρακτήρα κοσμείται το «Ημερολόγιο του Πατρινού Δρομέα» που εξέδωσε η Λέσχη Δρομέων και Περιπατητών Πάτρας Ο ΦΑΕΘΩΝ για το έτος 2016 και θα το παρουσιάσει αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ στην συμβολή των οδών ΙΙΙ Ναυάρχων και Μαιζώνος. 
Παράλληλα με την παρουσίαση του Ημερολογίου θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης και θα ανακοινωθεί το καλεντάρι δραστηριοτήτων για το 2016.
Στο «Ημερολόγιο του Πατρινού Δρομέα» περιλαμβάνονται εκτενείς δράσεις, αρχής γενομένης από του Ιανουαρίου, που είναι αφιερωμένος στον θρησκευτικό Αγώνα Εγλυκάδος, ο οποίος διεξήχθη σε συνεργασία με την ΙΜ. Πατρών στην μνήμη του αοίδιμου πατρός Δημητρίου Χριστοδουλοπούλου. 
Και ακολουθούν ο Φεβρουάριος με τον Προσκυνηματικό Νυκτερινό Μαραθώνιο από Πάτρα έως τον Άγ. Νικόλαο Σπάτων. 
 Ο Μάρτιος με τον Μαραθώνιο του ΣΔΥΠ, ο Απρίλιος με την συμμετοχή μελλών του ΦΑΕΘΩΝ στον Κλασικό Μαραθώνιο του 2015,  ο Μάιος με τον Μαραθώνιο του Παρισίου, ο Ιούνιος 
Θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο στις 7 μμ στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Πάτρα, όπου η Λέσχη Δρομέων και Περιπατητών θα κόψει την πίτα της
ο οποίος είναι αφιερωμένος στον ύστατο Μαραθώνιο που έτρεξε ο αείμνηστος Πρόεδρος του ΣΔΥΠ Γιώργος Αντύπας, ο Ιούλιος με αναφορά στη διαδρομή Θερμοπύλες-Γοργοπόταμος, όπου και το μεγάλο ενωτικό κατόρθωμα της εθνικής Αντίστασης με την ανατίναξη της ομώνυμος Γέφυρας το Νοέμβρη 1942.
Στη συνέχεια ακολουθεί ο Αύγουστος με την φωτογραφία δρομέων της Πάτρας, που συνόδευσαν τον υπερμαραθωνοδρόμο Γιάννη Κούρο στον αγώνα που είχε ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου του 1997 από την Αρχ. Ολυμπία, όπου παρέλαβε το Ιερό φως και μέσω διαδρομής της παλιάς Εθν. Οδού πορεύτηκε μέχρι το Καλλιμάρμαρο της Αθήνας, όπου Κύπριοι δρομείς του συλλόγου «Περικλής Δημητρίου» παρέλαβαν την Φλόγα για να την παραδώσουν στον ΟΗΕ με την απαίτηση να επιβάλει Ειρήνη στον Κόσμο και την ένωση της διαμελισμένης Κύπρου, που στις δύο ημέρες του τρεξίματος τα κυπριακά ΜΜΕ, τηλεοράσεις και εφημερίδες και ραδιοσταθμοί μετέδιδαν το γεγονός.
Στον επόμενο χρόνο 1998 και στον μήνα Δεκέμβριο του Ημερολογίου, είναι αφιερωμένος ο Αγώνας Τιμής και Μνήμης της ομάδας των Πατρινών δρομέων, που μαζί με δρομείς από Αθήνα και Κύπρο μετείχαν στον υπερμαραθώνιο των 700 χιλιομ. που  ξεκίνησαν από την Αγ. Λαύρα για να διατρέχουν τον γύρω της Πελοποννήσου κι από κει να ανέβουν στο Πενταδάκτυλο όρος, να κατέλθουν στην διαμελισμένη Λευκωσία, μέχρι στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς και τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου κοιμούνται οι απαγχονισμένοι Ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αντιβρετανικού αγώνα 1955-1959, απ’ όπου και η φωτογραφία που κοσμεί το «Ημερολόγιο του Πατρινού Δρομέα».
Αλλά ενδιαφέροντες είναι και οι μήνες Σεπτέμβριος αφιερωμένος στον Μαραθώνιο της Αμβέρσας, Οκτώβριος με τον αγώνα στον Άγ. Κοσμά και τέλος Νοέμβριος με το Eurotzoking του 1992 από Αρχ. Ολυμπία μέχρι Σαιν ντ’ Ετιέν Γαλλίας με συνδιοργάνωση του Δήμου Πατρέων.
Τελικά δεν είναι ένα απλό ημερολόγιο, πρόκειται για ένα συλλεκτικό εκδοτικό είδος που ξυπνά μνήμες δεκαετίας και άνω! Ένα σήμαντρο μνήμης, ιστορικής και αθλητικής, που θα προσφερθεί δωρεών στους παρόντες. Την επιμέλεια σύνταξης και έκδοσης ανέλαβε ο συντονιστής της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ, ο γνωστός στους οικονομικούς και αθλητικούς κύκλους της Πάτρας Κίμωνας Αποστολόπουλος, του οποίου συγγραφικό δείγμα έχουμε γευτεί πρόσφατα με την αυτοέκδοσή του, που είναι αφιερωμένη στους λαϊκούς δρομείς της πόλης, υπό τον τίτλο «Πάτρα και Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός», η οποία ετοιμάζεται για Β΄ έκδοση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: