ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Που πήγαν τα λεφτά του Υπουργ. Παιδείας κύριε Πελετίδη;


Κύριε Πελετίδη, κύριε Αθανασόπουλε, η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, στην έγγραφη απάντησή της αναφέρει πως τα λεφτά για τις καθαρίστριες τα έστειλε. Πού πήγαν λοιπόν; Μήπως κατά λάθος πάλι σε καμιά δεξιά τοπική εφημερίδα, υπό τύπον δανείου;


Απάντηση στην επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Πατρέων, σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες


Αυτοστιγμή ήρθε η απάντηση από το Γραφείο της Αν. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου στα όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος  Πατρέων και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Αθανασόπουλος, περί μη καταβολής των χρημάτων για τις σχολικές καθαρίστριες της Πάτρας!
Έχουν καταβληθεί στο 100 τοις 100 οι υποχρεώσεις του Υπουργείου, αναφέρει το γραφείο της Αν. Υπουργού Παιδείας, για τα σχολεία της Πάτρας. Οπότε το ερώτρημα που ανακύπτει είναι που πήγαν τα λεφτά κύριε Πελετίδη; Μήπως πάλι κατά λάθος τα δώσατε στην δεξιά εφημερίδα «Πελοπόννησος»;
Η επιστολή της αν. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου
Στην επιστολή της αν. Υπουργού Παιδείας, αναφέρονται τα παρακάτω:
 «Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Πατρέων, κου Ανδρέα Αθανασόπουλου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στις 29/1/2016 και απευθύνεται στον Υπουργό Παιδείας, κο Φίλη, αποκαθιστούμε την αλήθεια και  σας γνωστοποιούμε ότι:
Σύμφωνα με το υπ.αρ. πρωτ. 606/83/56340/22-12-2015 έγγραφο του  Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μέχρι σήμερα έχει εξοφληθεί το 100% της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ανά την επικράτεια για το Σχ. Έτος 2014-15.
Ταυτόχρονα καταβλήθηκε η προκαταβολή της 1ης δόσης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών για το Σχ. Έτος 2015-16, που ανέρχεται σε ποσοστό 40%  του συνολικού ποσού.
Οι παραπάνω ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν άμεσα  οι διαδικασίες.
Όσον αφορά στο καθεστώς πρόσληψης των καθαριστριών, παραπέμπουμε τον κο Αθανασόπουλο στην απάντηση του Υπουργού Εργασίας,  κου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε ύστερα από ερώτημα με αρ. 1923/14-12-2015 (http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b6d8c07c-9b9f-4449-88bf-a56f014c555e) προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα. Ωστόσο θα του προτείναμε να διερευνήσει πότε και με απόφαση ποιών   εξαιρέθηκαν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων από την κατηγορία των  βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.
Τέλος, για το θέμα της μείωσης κατά 10% των αποδοχών των καθαριστριών, διαβεβαιώνουμε τον κο Αθανασόπουλο ότι αποτελεί βασικό μέλημα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας».
Η επιστολή του Αντιδημάρχου Αθανασόπουλου
Προηγουμένως ο Δήμος Πατρέων με έκτακτη συνέντευξή του και με ενημερωτικό δελτίο που διένυμε προς τα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε πως απευθύνεται στο Υπουργείο για παρατηρούμενες καθυστερήσεις χρημάτων για τις σχολικές καθαρίστριες.
Η επιστολή του Α. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:
 «Κύριε Υπουργέ,
Η  εργασιακή προσφορά των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου (ΙΔΟΧ) στη λειτουργία των δημόσιων σχολικών μονάδων είναι ανεκτίμητης αξίας, αφού εν μέσω ανθυγιεινών συνθηκών διατηρούν σε υψηλά επίπεδα  την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου μας, στα οποία φοιτούν 30.000 μαθητές. 
Σε αντίθεση με την πολύτιμη συνεισφορά των 170 καθαριστριών που απασχολούνται με συμβάσεις Έργου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) είναι η ανασφάλεια για το αύριο και ο εργασιακός Μεσαίωνας που βιώνουν.
Αμείβονται με 300- 400€ το μήνα, δεν συμπεριλαμβάνονται στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αποκλείονται από άδειες και επιδόματα όπως γονικά, ασθενείας, λοχείας,  μητρότητας, κ.λπ.
Η Κυβέρνηση με τα αρμόδια Υπουργεία αντί να πάρουν μέτρα αντιμετώπισης της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, με πρόσφατη απόφαση τους μείωσαν, επιπλέον, 10% της επιχορήγησης που αφορούν τις αποδοχές τους.
Επίσης καθυστερείτε αδικαιολόγητα την οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αποστέλλοντας στα μέσα Δεκέμβρη την Μισθοδοσία μόνο για τους μήνες από Σεπτέμβρη – Δεκέμβρη, προκαλώντας νέα προβλήματα στην πληρωμή τους για το άμεσο χρονικό διάστημα απασχόλησης τους από Ιανουάριο – Ιούνιο 2016.
 Θεωρούμε πως έχετε υποχρέωση άμεσα:
  • Να αποστείλετε το σύνολο της μισθοδοσίας έως την λήξη της σχολικής περιόδου (Ιούνη 2016), να καταργηθεί η μείωση του 10% στις αποδοχές τους και να επανέλθει στο ύψος (100%) της προηγούμενης σχολικής περιόδου  η οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.
  • Να προχωρήσετε στη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών με την πρόσληψή τους στους Δήμους που απασχολούνται γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με την ένταξη  τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: