Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ. και καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που ψήφισε παρών.
 

Υπέρ της τροπολογίας για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά 101 βουλευτές, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν παρών



Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη μετά από αίτημα Ν.Δ. και Δημ. Συμπαράταξης, η τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπ. Επικρατείας Ν. Παππά για τον αριθμό των αδειών τηλεοπτικών σταθμών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
 
Υπέρ της τροπολογίας για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά 101 βουλευτές, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν παρών. Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ. και καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που ψήφισε παρών.
 
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να τελειώσει το καθεστώς ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και υπενθύμισε ότι οι συχνότητες είναι περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου ενώ όπως τόνισε πρέπει να μπει τέλος στην ομηρία - συχνά εθελούσια-  των κομμάτων και της Βουλής από τα ΜΜΕ.

Πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να ορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών καταθέσε η ΝΔ.

Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας παραθέτοντας στοιχεία, στην αίτηση που κατέθεσε η Ν.Δ.

Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας απαντά ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης και υπενθύμισε ότι επί δεκαετίες έδιναν παρατάσεις οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε παράνομες άδειες των τηλεοπτικών καναλιών δίνοντας στέγη και ποτίζοντας το θερμοκήπιο της διαπλοκής.

Σκηνικό έντασης έστησε ο κ. Αν. Λοβέρδος με ύβρεις και βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του κοινοβουλίου, του υπουργού Επικρατείας και της κυβέρνησης.

Τι άλλαξε με την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία της Ν.Δ. και ενώ στη διάσκεψη των προέδρων είχαμε συγκλίνει για το ΕΣΡ τελικά δεν συναινείται; Τα επιχειρήματα που αναφέρετε σήμερα δεν ίσχυαν πριν; αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
 
Ν. Παππάς: Θα μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας με τις άδειες των καναλιών
«Αν είχα παρατείνει τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών νύχτα με τροπολογία μόνο με υπουργική υπογραφή, δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα. Και αυτό προσωπικά με θλίβει.» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στον Αν. Λοβέρδο και τον κάλεσε να ανακαλέσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του ελληνικού κοινοβουλίου. "Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει κάνει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες¨και ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει την αποφασιστικότητα και τα εργαλεία να βάλει τέλος στο καθεστώς ανομίας των καναλιών.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός «για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό, οι σχετικές άδειες».

Κατ. Μπρ.-avgi.gr