ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

"Το 62% σας επέλεξε για Δημαρχία όχι για κυβέρνηση"



Κριτική από την ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη στον Απολογισμό της δημοτικής αρχής Πατρέων

«Δεν αποτελεί, για παράδειγμα, σοβαρή πρόταση η αποφυγή ανάληψη ευθυνών στο θέμα της ύδρευσης της Πάτρας μέσω του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με τον ισχυρισμό ότι πρέπει να διαχειριστεί το φράγμα κρατικός φορέας».
Και ακόμη: «Απουσίαζαν όμως από το τραπέζι του απολογισμού τα σημαντικά ζητήματα της Πάτρας, όπως απουσίαζαν και οι προτάσεις του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλούσιων παραγωγικών πόρων της πόλης μας, των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, των τουριστικών και ναυτιλιακών υποδομών, της καρναβαλικής παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής, αλλά, το σημαντικότερο, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των καλλιτεχνών και των επιστημόνων της, των ανθρώπων του καθημερινού πνευματικού και χειρονακτικού μόχθου».
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα κύρια σημεία που η δημοτική παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, εντοπίζει την κριτική της στην παρουσίαση των ελλιπών θέσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Πατρέων κατά την συνέντευξή του περί τα Δημοτικά στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
«Απόλυτα προβλέψιμος ήταν ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής αρχής. Σε ένα τσουβάλι όσα έπρεπε λόγω της θέσης της να κάνει αλλά και όσα η αλλαγή του ευρύτερου πολιτικού και θεσμικού πλαισίου της επέτρεψε να υλοποιήσει.
Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό.
Αυτό που περιμέναμε όμως από τον κ. Πελετίδη μετά από 16 μήνες εμπειρίας στη θέση του Δημάρχου της Πάτρας ήταν η αποτύπωση του συνολικού οράματός του για την πόλη μας και η πρόοδος που επιτελέστηκε σε σχέση με αυτό.
Ιδιαίτερα δε, τα μεγάλα και καυτά προβλήματα της Πάτρας, όπως το κυκλοφοριακό, τα απορρίμματα, το θαλάσσιο μέτωπο, η διέλευση του τρένου, θεωρούμε ότι άξιζαν μια σαφέστερη στόχευση διεκδικήσεων αλλά και ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό για τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν από την πλευρά του Δήμου.  
Δεν αποτελεί, για παράδειγμα, σοβαρή πρόταση η αποφυγή ανάληψη ευθυνών στο θέμα της ύδρευσης της Πάτρας μέσω του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με τον ισχυρισμό ότι πρέπει να διαχειριστεί το φράγμα κρατικός φορέας. Ο Δήμος, όπως όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, αποτελούν τμήμα της ευρύτερης Γενικής Κυβέρνησης του κράτους και αναμένουμε από αυτόν πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού – και όχι κατ΄ ανάγκη κρατικό – με το χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη.
Απουσίαζαν όμως από το τραπέζι του απολογισμού τα σημαντικά ζητήματα της Πάτρας, όπως απουσίαζαν και οι προτάσεις του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλούσιων παραγωγικών πόρων της πόλης μας, των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, των τουριστικών και ναυτιλιακών υποδομών, της καρναβαλικής παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής, αλλά, το σημαντικότερο, των ανθρώπων αυτής της πόλης, των καλλιτεχνών και των επιστημόνων της, των ανθρώπων του καθημερινού πνευματικού και χειρονακτικού μόχθου.
Αντίθετα, αυτό που αποτέλεσε την κύρια μέριμνα του Δημάρχου Πατρέων ήταν η εκμετάλλευση για ακόμα μία φορά μιας συνέντευξης τύπου για στείρα αντιπολιτευτική ρητορεία.
Θυμίζουμε πάλι στον κ. Πελετίδη ότι το 62% των Πατρινών τον επέλεξε για πέντε χρόνια για τη Δημαρχία και όχι για την κυβέρνηση. Για κυβέρνηση έχει επιλέξει με αντίστοιχες δημοκρατικές διαδικασίες άλλους».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: