ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ



Από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητές συντρόφισσες / Αγαπητοί σύντροφοι,

Το κόμμα μας από την ίδρυσή του έχει διακηρύξει ότι εδράζεται στις ιδέες του  αριστερού φεμινισμού  (όπως άλλωστε και στις ιδέες του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της ριζοσπαστικής οικολογίας) και έχει δεσμευτεί ότι θα προωθεί την ισότητα των δύο φύλων και τα γυναικεία δικαιώματα.


Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρμοδιότητα να επεξεργάζεται θέσεις που έχουν σχέση με την ισότητα των φύλων και τα γυναικεία δικαιώματα και να τις παρουσιάζει προς διαβούλευση και απόφαση στα αρμόδια όργανα του Κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος. 

Επίσης, οφείλει να έχει συνεχή διάλογο με τις γυναικείες  και  φεμινιστικές οργανώσεις. 

Στα πλαίσια αυτά, πριν την ανάληψη της Κυβέρνησης  από το ΣΥΡΙΖΑ, το Τμήμα επεξεργάστηκε και διαβουλεύθηκε με την επιτροπή προγράμματος μια σειρά θέσεων, οι οποίες αποτέλεσαν μέρος των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και  μέρος του άξονα πάνω στον οποίο κινείται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.  

Στις σημερινές συνθήκες, οι θέσεις αυτές χρήζουν επικαιροποίησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συγκρότηση ομάδων εργασίας του Τμήματος.
Επίσης, το Τμήμα συνεργάζεται με την ΕΠΕΚΕ Εσωτερικών και Εργατικής Πολιτικής για την υποστήριξη του θεσμικού έργου της, αλλά και γενικότερα του έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των γυναικείων δικαιωμάτων. 

Αν θέλετε, λοιπόν, να συμβάλλετε στο έργο αυτό του Τμήματος  μπορείτε να μας στείλετε βιογραφικό σημείωμα στο e-mail της Γραμματείας του Τμήματος και να ζητήσετε να γίνετε μέλος του Τμήματος.

θα πραγματοποιήσει Ολομέλεια

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει Ολομέλεια στις 13/02/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.30π.μ. στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Κολωνού & Λεωνίδου 16 – 18.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε.

Η Γραμματεία του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ
Τηλ. Επικοινωνίας: 2105291422
E-mail: fem.fyl@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: