ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Σκουρλέτης: Μάταιη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο





Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνολική πολιτική λύση για συντόμευση των αποφάσεων, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση, λόγω παρέλευσης χρόνου



«Μάταιη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», δήλωσε o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης καθώς όπως τόνισε εξαντλήθηκε ο χρόνος της ενδιάμεσης συμφωνίας και το Brussels Group έφτασε στα όρια του. «Η ελληνική πλευρά έχει δείξει τη μέγιστη ευελιξία» στη διαπραγμάτευση, τυχόν αδιέξοδο θα βαρύνει την πλευρά των δανειστών.

Πριν πάμε στην ανάγκη να υπάρξει πολιτικής απόφασης να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι να αποπληρώνει η χώρα τις υποχρεώσεις της και να επιτευχθεί συμφωνία, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα έχει την ευθύνη η ελληνική πλευρά. Δεν είναι θέμα των τεχνικών κλιμακίων αν θα υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις σε μια χώρα, αλλά αποτελεί νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία. Απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης μια συνολικότερη πολιτική συμφωνία και επανέλαβε το αίτημα του στον πρωθυπουργό, για την ανάληψη πρωτοβουλίας σε αυτή την κατεύθυνση, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και χθες στο ρ/δ Αθήνα 9.84.

Πολιτικό μπρα ντε φερ τους 3 τελευταίους μήνες

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η ευθύνη θα βαραίνει τους δανειστές αν δεν επιτευχθεί συμφωνία εξηγώντας ότι τους τελευταίους τρεις μήνες παίζεται «ένα πολιτικό μπρα ντε φερ, θα δούμε που θα καταλήξει». Οι «ακραίες φωνές των δανειστών» που αποτελούν «τον μεγαλύτερο υπονομευτή των διαπραγματεύσεων» είπε χαρακτηριστικά.

«Μας ζητούν να μην αγγίξουμε τίποτα από αυτά που διέλυσαν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» συμπληρώνοντας ότι στα εργασιακά θέματα παραμένει "άκαμπτο το ΔΝΤ". "Δηλαδή επιμένουν να μην το αγγίξουμε (και ζητούν και άλλα) ότι υπήρξε  νομοθέτημα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, να πούμε, όχι στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ναι στις απολύσεις και στις μειώσεις των συντάξεων".

«Το εργατικό δίκαιο αποτελεί το κόσμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» δήλωσε ο υπουργός και εξήγησε ότι οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και ότι "το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι συγκυριακά, το τι γίνεται στην Ελλάδα" αλλά στόχος μιας μερίδας των δανειστών, που εκφράζουν τις νεοφιλελεύθερες απόψεις είναι «η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, να γίνει μνημονιακό καθεστώς για την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: