«Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ακόμα και μέσα στο 2015» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι «ήδη φτιάχνεται ο προσδιορισμός των νέων αντικειμενικών αξιών, αυτόματα αυτό σημαίνει ένα άλλο πεδίο, και τότε θα φανεί τι είδους νομοθέτημα θα έρθει». Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα πρόσθεσε ότι «καλά θα κάνει να εξεγείρεται ο κόσμος, αν δεν δει μια διαφορετική επιλογή και έναν άλλο δρόμο, αλλά αν' αυτού δει τη συνέχεια της προηγούμενης κατάστασης».

Επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στα εργασιακά ζητήματα. "Η κυβέρνηση θα επιμείνει στο νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις» σημείωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει «κανένα μέτρο που θα μεταφράζεται σε μείωση συντάξεων δεν θα εφαρμόσουμε». Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος επιβεβαίωσε ο Π. Σκουρλέτης, όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 και ο Γ. Ρωμανιάς. Ενώ πρόσθεσε ότι "δεν έχει ακούσει κάτι για έκτακτη εισφορά". Για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως παράνομες τις μειώσεις στις συντάξεις στα χρόνια του Μνημόνιου και αφορά πλήθος συνταξιούχων πολιτών υπογράμμισε ότι "οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά φυσικά αν τα μεγέθη είναι τεράστια π.χ. 3.5 δισ δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί άμεσα".

Ενώ για την «πρωτόγνωρη» στοχοποίησή του υπουργού Οικονομικών και την προσπάθεια αποδόμησης του, "όπου ένας ολόκληρος πανευρωπαϊκός μιντιακός και επικοινωνιακός μηχανισμός προσπαθεί να τον ισοπεδώσει για να χτυπήσει την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό". «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι ο υπουργός οικονομικών και με αυτόν θα συνυπογράψουν».

Τέλος ανέφερε ως ενθαρρυντικό ότι έχει βελτιωθεί το ισοζύγιο απολύσεων, προσλήψεων όπως έγινε αντιληπτό το μήνα Μάρτιο.

Κατερίνα Μπρεγιάννη - avgi.gr