ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΧΡΟΝΟΣ (newsletter): Ορατές συνέπειες / Έλλειμα συνεκτικών ιδεολογιών / Άρση απαγορευτικού / Obama’s Terrorist Database‏


#ΝΕΑ ΥΛΗ:
[Μεταπολίτευση - 40 χρόνια]
Γεράσιμος ΜοσχονάςΗ μεταπολίτευση των κομμάτων: το έλλειμμα συνεκτικών ιδεολογιώνΗ ιδεολογική σύγχυση των κύριων κομματικών σχηματισμών της μεταπολιτευτικής περιόδου εξηγεί καλύτερα το σοκ της ελληνικής χρεοκοπίας
[Φωτογραφία]

Ηρακλής ΠαπαϊωάννουΟ αφρός των εικονογραφημένων ημερών #16Ορατές συνέπειες και αθέατα αίτια
[μουσική - playlist]
Μάρκος ΚρητικόςΆΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ – soundtrack, vol. 1Το πρώτο μέρος του soundtrack του δεύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος του Μ. Κρητικού
[Παρακολουθήσεις]
Jeremy Scahill and Ryan DevereauxBarack Obama’s Secret Terrorist-Tracking System, by the NumbersNearly half of the people on the U.S. government’s widely shared database of terrorist suspects are not connected to any known terrorist group, according to classified government documents obtained by The Intercept. Of the 680,000 people...
Glenn GreenwaldCash, Weapons and Surveillance: the U.S. is a Key Party to Every Israeli Attack
Top secret documents provided by NSA whistleblower Edward Snowden shed substantial new light on how the U.S. and its partners directly enable Israel’s military assaults – such as the one on Gaza.
[Επέτειος Α΄ Παγκ. Πολ.]
[Σχόλιο]
Δημήτρης ΧριστόπουλοςΗ τυφλή Ελλάδα της ΜανωλάδαςΗ απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του φραουλοχώραφου της Μανωλάδας συμπυκνώνει νοσηρά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας
[ΓΑΖΑ - διεθνή ΜΜΕ]

Δείτε επίσης: 
ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ [strikes back] – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΌλα τα άρθρα στον ΧΡΟΝΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: MARGARITA PETROVA

#ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Στο θερινό τμήμα το πολυνομοσχέδιο – σκούπα  (Η Εφημερίδα των Συντακτών) / Mε την αντιπολίτευση να επιμένει για «εμπαιγμό του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας» λόγω της πληθώρας των διατάξεων και των τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα.
Μεγάλη πτώση στο Χ.Α. - ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες (Η Καθημερινή) / Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.100 μονάδων και τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.
Ψήφισαν την τροπολογία της ντροπής για τα ΜΜΕ (Η Εφημερίδα των Συντακτών) / Η σκανδαλώδης τροπολογία που αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, επιτρέποντας τις συμπράξεις επιχειρήσεων του κλάδου και ευνοώντας δημιουργία ολιγοπωλίων στην ενημέρωση, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς την απαραίτητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και σε άσχετο νομοσχέδιο.
Γκ. Χαρδούβελης: Θα διορθώσουμε τα πολλά λάθη του ΕΝΦΙΑ (Η Καθημερινή) / Ενώπιον της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε τα "πολλά λάθη" του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ορισμένα εκ των οποίων διόρθωσε ο ίδιος και δεσμεύτηκε ότι παρά την σκληρή δουλειά που απαιτείται, όλα τα προβλήματα θα επιλυθούν.
Εφορία: Εξόφληση σε 12 δόσεις και 8,76% επιτόκιο! (Η Εφημερίδα των Συντακτών) / «Ρύθμιση» ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους αδυνατούν να πληρώσουν φόρους εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται, φυσικά, για διευκόλυνση με το... αζημίωτο.
Gaza ceasefire enters second day as delegations prepare for Cairo talks (The Guardian) / 6 Aug 2014: Israeli and Palestinian representatives set for tough talks aimed at securing permanent ceasefire after 72-hour truce ends
Hackers design clandestine aerials to help North Koreans watch banned TV (The Guardian) / 6 Aug 2014: Idea for covert signal receivers that could be smuggled into the isolated country was proposed at a Silicon Valley ‘hackathon’ competition.
England declares war on Germany (The Guardian) / Originally published in the Manchester Guardian on 5 August 1914

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
files/chronosmag/BANNERS/Panepistimiakes-Ekdoseis-Kritis/cupf.giffiles/chronosmag/BANNERS/nefeli-banner-35xronia.png

ΦΑΚΕΛΟΙ:
- Μεταπολίτευση – 40 χρόνια
Σήμα κινδύνου για την εκπαίδευση
Χρυση Αυγή
Ε.Ρ.Τ.
Κύπρος

ΧΡΟΝΟΣtv:
Η ελληνική φωτογραφία και η φωτογραφία στην Ελλάδα (σειρά συνεντεύξεων)
Συνεντεύξεις (θέατρο, βιβλίο, κινηματογράφος)
Φλώρος Φλωρίδης (σειρά μικρών συναυλιών στο Βερολίνo)

Η πλατφόρμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Η διαδικτυακή πλατφόρμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ φιλοδοξεί να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους όσοι συμμετέχουν ή θέλουν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και την εφαρμογή των κάθε είδους αποφάσεων που αφορούν το ευρύτερο περιβάλλον τους.

ΣΤΗΛΕΣ:
Reading ListΣυνεργάτες του ΧΡΟΝΟΥ προτείνουν καθημερινά υλικό που ξεχώρισαν στο internet.
Επιλογές βίντεο
Edward Snowden

Playlists (μουσική, βίντεο)
Ζώα & φυτά & άλλα πράγματαΟ συγγραφέας Στέλιος Παπαγρηγορίου κατασκευάζει –ζωντανά, μέσω twitter– ιστορίες μέσα από μικροκείμενα και φωτογραφίες.
[φρμκ]Το νέο περιοδικό ΦΑΡΜΑΚΟ (ποίηση, θεωρία, εικαστικά) προτείνει αποκλειστικά στον ΧΡΟΝΟ κείμενα, βίντεο και φωτογραφίες.

ΚΟΡΕΚΤ
Το νέο περιοδικό ΚΟΡΕΚΤ προτείνει αποκλειστικά στον ΧΡΟΝΟ κείμενα, βίντεο και φωτογραφίες. Από τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη και τον Θάνο Σταθόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: