ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον επιδιωκόμενο «σφαγιασμό» της κουκουναριάς στην οδό Αρόης!

Κάτοικοι που αντιλαμβάνονται την συμβολική αξία της κουκουναριάς στην αρχής της οδού Αρόης στέλνουν το μήνυμα: "Αφήστε το δέντρο να ζήσει! ΝΤΡΟΠΗ". Αντιθέτως άλλοι που ενοχλούνται από την αιωνόβια παρουσία της, την βλέπουν ως εμπόδιο για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης των ΙΧ των και αυτήν την επιθυμία τους την επενδύουν με την κινδυνολογία!


Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα του «σφαγιασμού», προς εξυπηρέτηση κάποιων που επιζητούν χώρο παρκαρίσματος, μετατίθεται στο νέο Δ. Συμβούλιο

«Το πρόβλημα με το οδόστρωμα στο σημείο του Πεύκου δεν λύνεται με την κοπή του αλλά με ένα μικρό τεχνικό έργο, ράμπα με μικρή κλίση και ανύψωση επί 50 μέτρα, που ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει»!

Την παραπάνω πρόταση κάνει αναγνώστης του μπλογκ, κάτοικος της περιοχής, για αποτραπεί ο «σφαγιασμός» της κουκουναριάς, που σκοπεύει στην εξυπηρέτηση αναζήτησης θέσεων παρκαρίσματος, ενώ οι  αντιδράσεις συνεχίζονται.

Ο περιβαλλοντολόγος Βλάσσης Βελλόπουλος., από τον Istologio απευθύνει δημόσιο ερώτημα:

Ακόμη κι αν το δέντρο βρίσκεται στα γεράματά του πρέπει να κάνουμε το παν πριν του δώσουμε την χαριστική βολή, πολύ περισσότερο που ως κουκουναριά είναι σπάνιο είδος που φύεται κυρίως στην παραθαλάσσια βόρειοδυτική Πελοπόννησο και έχει ζωή αφού στέκει ολόρθο.

Αλλά εάν ο άνθρωπος παίρνει φάρμακα για να παρατείνει τον βίο της ζωής του, γιατί αυτό να μην συμβεί με τα δέντρα, που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν και όχι να παίρνουν;

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το νέο δημοτικό συμβούλιο της δημαρχίας Πελετίδη θα αποφασίσει για το πεύκο της Αρόης μετά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ισχυροποιείται η άποψη της εξάντλησης κάθε άλλης εναλλακτικής λύσης και όχι η κοπή, ενώ και ο γιατρός Παν. Γεωργακόπουλος, εκπρόσωπος της τριμελούς Επιτροπής στην διοίκηση του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας,  κάτοικος Παγώνας, που καθημερινά περνά από το σημείο εκφράζει να αντίθεσή του στην κοπή του δέντρου.

Ακόμη ο Λευτέρης Αντωνόπουλος απευθυνόμενος στο Istologio  γράφει:

«Θα ήθελα όμως να περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση. Η απόφαση της "Επιτροπής Ποιότητας Ζωής" θα αναρτηθεί εκτός απροόπτου αύριο στη Διαύγεια. Θα παρακολουθώ το θέμα και ο ίδιος όσο είμαι στην Πάτρα και συνεχώς οι φίλοι μου που είναι και αυτοί κάτοικοι της περιοχής. Στο facebook έχουν συγκεντρωθεί 500+ άτομα που συμπαρίστανται στον αγώνα να σωθεί το δέντρο. 

Δυστυχώς αυτό το πράγμα επαναλαμβάνεται συνεχώς με κάποιον αντιδήμαρχο να πρωτοστατεί στην αδικαιολόγητη κοπή ενός δέντρου. Με ξάφνιασε και με λύπησε που ο κύριος Σιγαλός θεωρεί τους συμπολίτες του "ανθρωπάκια" που "κάνουν εμετικά σχόλια" και "δεν αναγνωρίζουν το έργο του"(!). Δυστυχώς υπάρχει ανοχή ή άγνοια από την κοινωνία ότι γίνονται τέτοιου είδους ρουσφέτια (είχε γίνει και προ ετών στα Ιωάννινα όταν έκοψαν χωρίς αιτιολογία τα δέντρα από τη λίμνη). Από εκεί και πέρα είναι μια ευκαιρία να πάρουμε όλοι το μάθημα ότι δεν είναι ασύδοτοι οι όποιοι αιρετοί, ότι υπάρχει τοπική δημοκρατία και θα αντιδράσουμε στην αυθαιρεσία και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και από τα σάιτ και με όποιο νόμιμο και ειρηνικό τρόπο μπορούμε. Συγχαρητήρια για τη μαχητικότητά σας.  Με εκτίμηση, Λευτέρης Αντωνόπουλος».

Η «γηραιά» των Πατρών κατά του πρασίνου

Κι ωστόσο τοπική εφημερίδα της Δεξιάς στην Πάτρα, των εργολάβων που κατάντησαν την πόλη τσιμεντόπουλη, με το πράσινο να είναι είδος εν αναπαρκεία, δημοσίευσε σε εσωτερική της σελίδα άρθρο (αναδημοσίευση από το pelop.gr) που εντέχνως περνούσε την άποψη της καρατόμησης, χαρακτηρίζοντας εμπόδιο την κουκουναριά. Αντίθετα στην τελευταία σελίδα άφηνε αιχμές κατά Σιγαλού πως συνέτεινε στην απόφαση, υπογράφοντας ως αναπληρωτής δημάρχου, κάτι που κατά την εφημερίδα είναι ένδειξη ότι επιζητεί την υποκατάσταση του απερχόμενου δημάρχου Πατρέων Γ. Δημαρά.

Πάντως αναγνώστης του Istologiou υπενθυμίζει χαρακτηριστικά:

«Χαρακτηριστικό έμβλημα αλλά και στολίδι της περιοχής, στο σημείο αυτό, είναι το γνωστό Πεύκο (κουκουναριά) που πάνω από 100 χρόνια, κατ’ άλλους περίπου εκατό, στέκει εκεί σαν το μόνο αυτόπτη μάρτυρα της Περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει συντελεστεί σ' αυτή την περιοχή. Κάποιοι θέλουν να το εξαφανίσουν» λέει.

Και κάνει την παρακάτω πρόταση:

«Το πρόβλημα με το οδόστρωμα στο σημείο του Πεύκου δεν λύνεται με την κοπή του αλλά με ένα μικρό τεχνικό έργο, ράμπα με μικρή κλίση και ανύψωση επί 50 μέτρα, που ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσει, όπως επίσης και να απομακρύνει τα σταθμευμένα οχήματα πέριξ του δέντρου που εμποδίζουν, αφού επιπροσθέτως πρέπει να τονισθεί ότι υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα της οδού Αρόης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: