ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Γ. Δραγασάκης: Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η ηγεσία του ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης σπεύδουν άκριτα




Επίθεση Δραγασάκη από τις στήλες της ΑΥΓΗΣ, που με άρθρο του, κατακρίνει τους ιθύνοντες του Κόμματος για συμπόρευση και υιοθέτηση της πρακτικής του κυβερνητικού μπλογκ και των αναγραφομένων στα μίντιά του, σχετικά με την αντίσταση της αργεντίνικης κυβέρνησης απέναντι στα δύο  «όρνεα» φανς της αμερικανικής αγοράς, που κατέχοντας το 9% του κρατικού χρέους που αγόρασαν το 1995 στο 10% της αξίας του από τράπεζες, ζητούν εξόφληση ομολόγων στο ακέραιο της αξίας τους με τόκο πάνω από 1600%, όταν η κυβέρνηση τους δίνει έως 300% και ζητά να δεχτούν κούρεμα της τάξης του 70%, όπου και οι τράπεζες που κατέχουν το υπόλοιπο 91% του κρατικού χρέους.

 
«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η ηγεσία του ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης σπεύδουν να υιοθετήσουν άκριτα και δίχως τη στοιχειώδη εγκυρότητα τις κατηγορίες της συγκυβέρνησης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα όφειλαν να γνωρίζουν στο ΚΚΕ ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε ένα «μοντέλο» Αργεντινής. Ας τους υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι:

 «… το θέμα, βέβαια, δεν είναι να επιλέξουμε ανάμεσα στον Λούλα ή την Κίρχνερ, όπως κάποιοι μας συμβούλεψαν, αλλά πώς, αξιοποιώντας και τις δικές τους εμπειρίες, θα πρωταγωνιστήσουμε για την ανατροπή της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα συμμετάσχουμε ενεργά στη διαδικασία ανάδειξης του νέου υποδείγματος, που και οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και οι λαοί της Ευρώπης έχουν ανάγκη».  Μάλιστα επ’ αυτού του ζητήματος, συζητήσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρουστήκαμε με όσους πρόκριναν το “παράδειγμα” της Αργεντινής, γράφει ο Γ. Δραγασάκης.

Ας είναι προσεκτικοί και οι συγκυβερνώντες

Αλλά και προς την κυβέρνηση ρίχνει τα βέλη του ο έγκριτος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας:

«Οι της συγκυβέρνησης, πριν εκδηλώσουν ανεπίτρεπτα χαιρέκακα μειδιάματα για την επιβεβαίωση της αρπακτικής κυνικότητας παραγόντων των αγορών, θα όφειλαν να αναλογιστούν το προηγούμενο που δημιουργούν τέτοιες εξελίξεις και τους ενδεχόμενους κινδύνους και για τη χώρα μας, αλλά και όχι μόνο.

Σε αυτό τα πλαίσιο, διορατικά, πριν από καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας, από τα έδρανα της Βουλής προειδοποιούσε τους συγκυβερνώντες για τα δυνητικά αποτελέσματα της πολιτικής τους. «… Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις…» σημείωνε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο λαό της Αργεντινής και τον αγώνα του.

Άραγε, συνεχίζοντας τον ίδιο βηματισμό και με την πραγματικότητα που βιώνουμε, η συγκυβέρνηση είναι βέβαιη ότι δεν θα επαληθευθούν οι φόβοι μας; Μήπως οι διαπιστώσεις του Αλέξη Τσίπρα παραμένουν επίκαιρες ακριβώς λόγω της επιμονής των συγκυβερνώντων στις ίδιες αδιέξοδες και με ανυπολόγιστα κόστη για τη χώρα και τους ανθρώπους της επιλογές;» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: