ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Στενή συνεργασία ΠΔΕ και ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας



Η πάγια και στενή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Θανάση Γιανναδάκη (Πρόεδρος), Αιβαλή Βασίλης (Γενικός Γραμματέας) και Σιδηρόπουλο Μιχάλη (Μέλος).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, το νέο ΕΣΠΑ, οι ΑΠΕ, το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός, κλπ. και συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.


«Το ΤΕΕ είναι ο επίσημός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, και αποτελεί θεσμικό συνεργάτη μας. Ενόψει της νέας μας θητείας, συζητήσαμε σημαντικά θέματα και συντονίσαμε τη δράση μας για από κοινού ενέργειες» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης ανέφερε «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο σημαντικός ρόλος του τεχνικού κόσμου στο σχεδιασμό και την επίλυση ζητημάτων τα οποία είναι σημαντικά για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Σε αυτή τη κατεύθυνση η συνεργασία του ΤΕΕ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί τον ιδιαίτερα βαρύνοντα ρόλο της».

Εκδήλωση ενημέρωσης των κτηνοτρόφων στο Θέρμο για τον καταρροϊκό πυρετό

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομιας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 05-08-2014 και ώρα 12:00μ.μ., στο δημοτικό κατάστημα Θέρμου, ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής σχετικά με  τα μέτρα προφύλαξης του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό.

Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους υποδεικνύονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να συνεργάζονται με αυτές, μετά και την από 01-08-2014 εργαστηριακή επιβεβαίωση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τον καταρροϊκό πυρετό, όπου επιβεβαιώθηκε κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Δήμο Θέρμου.

 Η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αιτ/νίας έλαβε άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού που προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και όλες οι ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, το νόσημα.

Τονίζεται, για ακόμη μια φορά,  ότι το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία. Επομένως, η πρόληψη του νοσήματος αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: