ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Θα μπαζώσουν το δρόμο της 12ου Συντάγματος για να καλύψουν κακοτεχνία εργολάβου του Δήμου Πατρέων;

Φωτογραφία αρχείου.


Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβο ότι τα σπίτια τους από ισόγεια θα μετατραπούν σε ημιυπόγεια, εξ αιτίας αμαρτήματος του παρελθόντος!

«Για το μπάζωμα του ρέματος της Αρόης και την εξαφάνιση των πηγών του που πάνω τους ξεφύτρωσαν τεράστιοι όγκοι από μπετόν, δεν μίλησε κανένας.

Για την οδό Αρόης που είναι πλέον η κοίτη του μπαζωμένου ρέματος του «Αμερικάνου» (σ.σ.: πρόκειται για μετανάστη Έλληνα εξ Αμερικής, πριν το Β΄ Παγκ. Πόλεμο, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκε το ρέμα) και που σε κάθε νεροποντή μετατρέπεται σε ποτάμι και τα φερτά υλικά από τη Σαμακιά καταλήγουν στη συμβολή των οδών 12ου Συντάγματος και Μεσσάτιδος και χρειάζεται χωματουργικό μηχάνημα για να τα μαζέψει, δεν μίλησε κανένας.

Τώρα έρχεται ανύψωση κατά 60 εκατοστά της οδού 12ου Συντάγματος από τη συμβολή της οδού Μεσσάτιδος έως και τη διασταύρωση με τη μίνι Περιμετρική στην πλατεία Φιλικών (Ταμπάχανα) σύμφωνα με πληροφορίες, για να καλύψουν κακοτεχνία εργολάβου.  

«Αν επιτραπεί αυτό, θα χρειαστεί άνοδος του ύψους των πεζοδρομίων για να ευθυγραμμιστούν με το υπερυψωμένο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τα ισόγεια σπίτια της οδού να γίνουν ημιυπόγεια» είναι ο φόβος που εκφράζουν οι κάτοικοι!

Θα μετατραπεί η γειτονιά αυτή σε λίμνη καθώς τα επιφανειακά όμβρια νερά δεν θα έχουν πλέον διέξοδο, με δεδομένο ότι  και σήμερα ακόμη τα φρεάτια της οδού Μεσσάτιδος δεν είναι ικανά να απορροφήσουν τον όγκο του νερού της βροχής, αφού  σκεπάζονται τον χειμώνα, σε κάθε νεροποντή, από τα φερτά υλικά που παρασύρονται από το υδάτινο ρεύμα της οδού Αρόης και τα καθιστά άχρηστα.

Το δε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διασταύρωση της 12ου Συντάγματος, στο ύψος του εκεί κρεοπωλείου,  με την υπό κατασκευή μίνι Περιμετρική οφείλεται σε κακοτεχνία του εργολάβου του Δήμου Πατρέων, που στο παρελθόν τοποθέτησε τους σωλήνες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε βάθος εκτός προδιαγραφών. Δηλαδή λιγότερο από όσο θα έπρεπε.

«Τώρα αυτό το λάθος θα το υποστούν οι πολίτες της περιοχής υποβαθμίζοντας τη ζωή τους, το περιβάλλον, τον τόπο κατοικίας τους και την επαγγελματικής τους δραστηριότητα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε» λένε κάτοικοι που διαμαρτύρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: