ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κεραυνοί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΕΝΦΙΑ

Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Σώματος το Δημοτικό συμβούλιο Πατρέων συζήτησε για τη νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των μικροϊδιοκτητών, τη στιγμή που οι περιουσίες των of shore εταιρειών δεν βρίσκονται και δεν φορολογούνται!



Κ. Μπουρδούλης:  "Οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου μας, ξαφνικά θα βρεθούν «πλούσιοι στα χαρτιά», με αξία γης άνω των 300 χιλ. ευρώ και θα πληρώσουν υπέρογκες εισφορές"


Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Κώστα Μπουρδούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, συζήτησε ως κατεπείγον το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει, με το νέο χαράτσι, τον Ενιαίο  Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 

Μετά την αναλυτική ενημέρωση του Σώματος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημάνθηκαν, από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, οι τραγικές καταστάσεις που δημιουργούνται, από την νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των μικροϊδιοκτητών (τη στιγμή που η περιουσίες των of shore εταιρειών δεν βρίσκονται και δεν φορολογούνται!), με την επιβολή παράλογων, άδικων και εξοντωτικών φόρων, που σε καμιά περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αντέξει και που ποτέ δεν πρόκειται να πληρώσει.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι στους προ του 1923 οικισμούς των ορεινών και ημιορεινών Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής μας, τα υποτιθέμενα «οικόπεδα φιλέτα», που στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια και αγροτεμάχια, από την καλλιέργεια των οποίων ζουν οι αγρότες μας, τα οποία δεν έχουν καμιά οικοπεδική αξία και δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει κανείς, έχουν, κατά την εφορία που θεωρεί ότι είναι οικόπεδα του Κολωνακίου, «Αντικειμενική»  αξία εξωπραγματική και πολλές φορές 500% ανώτερη από την πραγματική τους αξία.

Αναφέρθηκαν πάμπολλες περιπτώσεις Τοπικών Κοινοτήτων όπως π.χ. των ορεινών  Τοπικών  Κοινοτήτων Άνω Καστριτσίου και Αργυράς, που κατά την Εφορία έχουν αντικειμενική αξία από 115.000 έως 120.000 ευρώ ανά στρέμμα, όταν η πραγματική τους αξία, σε καμιά περίπτωση, δεν ξεπερνάει τις 20.000 Ευρώ. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου της Πάτρας.

Με αυτή την κυβερνητική λογική, το βέβαιο είναι, τόνισε ο κ. Μπουρδούλης, ότι οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου μας, ξαφνικά θα βρεθούν «πλούσιοι στα χαρτιά», με αξία γης άνω των 300.000 ευρώ και θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκες εισφορές, ως κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που στην πραγματικότητα είναι τα χωράφια των πατεράδων και των παππούδων τους, ενώ δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί και το επίσης βέβαιο είναι ότι το κράτος δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ, αφού θα ισχύσει το «Ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος».

Επίσης στο τέλος, με αυτή τη λογική των κυβερνόντων, θα αγορασθούν οι περιουσίες τους για μια μπουκιά, από τα κοράκια που καραδοκούν,  και είναι βέβαιο ότι, επειδή δεν πρόκειται να αντέξει κανείς την αρπαγή της οικογενειακής τους περιουσίας,   θα προστεθούν νέα θύματα στο μακρύ κατάλογο των συμπατριωτών μας που χάθηκαν (αυτοκτονίες κ.λ.π.) από την οικονομική κρίση της χώρας μας.


Το Δημοτικό Συμβούλιο
με ΟΜΟΦΩΝΟ  ΦΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ

Καταγγέλλει

την φορολογική επιδρομή σε βάρος του λαού μας, με τον Ενιαίο Ειδικό Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θέσπισε η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτεί:

-          Την κατάργηση αυτού του Νόμου, ο οποίος, ανεξάρτητα του ύψους εισοδήματος, επιβάλλει την καταβολή εξοντωτικών φόρων και οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής.
-          Να μην φορολογούνται για την πρώτη κατοικία μέχρι 125 τετραγωνικά μέτρα, όσοι έχουν εισόδημα έως 30.000 Ευρώ και επί πλέον 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
-          Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.
-          Να μειωθεί η ισχύουσα αντικειμενική αξία των ακινήτων στα πραγματικά σημερινά επίπεδα.
Σημειωτέον ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου μας, που αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια, που βρίσκονται εντός παλαιών οικισμών να θεωρούνται οικόπεδα φιλέτα, που υποτιθέμενη «αντικειμενική», κατά το κράτος, αξία τους, είναι προσαυξημένη κατά 500%. Να γίνει πραγματική αντικειμενοποίηση της αξίας τους, με μείωση τουλάχιστον κατά 80% της ισχύουσας σήμερα, εντελώς παράλογα,  «αντικειμενικής» τους αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: