ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Το μπάζωμα του δρόμου στα Ταμπάχανα έφθασε στο Περιφεριακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας

Φωτογραφία αρχείου από το γκρέμισμα των οικημάτων της 3ης Ορειβατικού και την διάνοιξή της για την σύνδεση με την συμβολή των Ταμπαχάνων, όπου το οδόστρωμα θα ανυψωθεί λόγω κακοτεχνιών προηγούμενου εργολάβου. Αποτέλεσμα θα είναι 12ου Συντάγματος, Παντοκράτορος στην συμβολή με την πλ. Ταμπαχάνων και 3ου Ορειβατικού τα κτίσματα να μετατραπούν σε ημιυπόγεια!
  
Ο Σύμβουλος της «Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας» Γιάννης Λύχρος επισημαίνει τις συνέπειες από την υπογειοποίηση των οικημάτων

Το δρόμο προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας πήρε η υπόθεση της ημιυπογειοποίησης των περιουσιών όσων πολιτών δραστηριοποιούνται στην περιοχή Ταμπαχάνων. Ο περιφερειακός σύμβουλους Γιάννης Λύχρος επισημαίνει τις κατασκευαστικές κακοτεχνίες και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ζητώντας να δημοσιοποιήσει η Περιφέρεια τις προθέσεις της σχετικά με την σχεδιαζόμενη ανύψωση του οδοστρώματος, κάτι για το οποίο το Istologio G. Mosxou είχε αναφερθεί προ ημερών με τίτλο: «Θα μπαζώσουν το δρόμο της 12ου Συντάγματος για να καλύψουν κακοτεχνία εργολάβου του Δήμου Πατρέων;».

Κι επειδή από τότε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος τηρεί σιγή ιχθύος, αναγκάζοντας τους περιοίκους να προσανατολίζονται σε δικαστικές προσφυγές ο Γ. Λύχρος ζητά να δοθεί απάντηση στα παραπάνω με την εξής επιστολή: 

«Οι κάτοικοι του Ανατολικού Δημοτικού Διαμερίσματος και κυρίως όσοι διαμένουν ή και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις περιοχές Ταμπάχανα, Αρόη, Σύνορα- Κανδριάνικα, είναι ανήσυχοι από την πληροφορία ότι το οδόστρωμα της οδού 6ου Συντάγματος και στην συμβολή της με την μίνι-περιμετρική αλλά και τις οδούς 12ου Συντάγματος, Μεσσάτιδος και ΙΙΙου Ορειβατικού, θα ανυψωθεί κατά περίπου 50-60 εκατοστά από την σημερινή στάθμη των δρόμων (ως συνέπεια αλλαγής στάθμης της ''ερυθράς'') με συνέπεια να εγκλωβιστούν σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται εκεί αλλά και να εκτεθούν σε πλείστους κινδύνους πλημμυρών.

Επειδή στην μελέτη δημοπράτησης του έργου δεν προβλέπονται σημαντικές υψομετρικές μεταβολές, πέραν των 5-10 εκατοστών και προς αποφυγή μελλοντικών κινδύνων αλλά και δυσμενούς μεταβολής του οδοστρώματος, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε:
1. Τι ακριβώς μεταβολές θα σημειωθούν στο υφιστάμενο οδόστρωμα της οδού 6ου Συντάγματος μετά την συμβολή της με την οδό Μεσσάτιδος και μέχρι την συμβολή της με την οδό ΙΙΙου Ορειβατικού και την μίνι-περιμετρική;

2. Ποιοί λόγοι ωθούν την εργολαβία σε αυτές τις μεταβολές και ανύψωση του οδοστρώματος;

3. Τι συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικοί κίνδυνοι πλημμύρας και πως συγκεκριμένα θα προστατευθούν οι παρακείμενες οικίες και καταστήματα που ξαφνικά θα βρεθούν ''κάτω'' από το επίπεδο του νέου δρόμου που θα κατασκευαστεί;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: