ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Συνάντηση του Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Πατρέων με τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ο Κ. Μπουρδούλης, μετέφερε στον Γ. Διδασκάλου την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση του κόσμου, που απελπισμένος βλέπει ένα αγροτεμάχιο ή ένα ποιμνιοστάσιο, στα ορεινά του Δήμου Πατρέων, να φορολογείται σαν «οικόπεδο φιλέτο»!


Ο ΕΝΦΙΑ και η επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κώστας Μπουρδούλης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν ο ΕΝΦΙΑ και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου, ο οποίος, «ανεξάρτητα του ύψους εισοδήματος, επιβάλλει την καταβολή εξοντωτικών φόρων και οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής».

Ο κ. Μπουρδούλης, μετέφερε στον κ. Διδασκάλου την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση του κόσμου, που απελπισμένος βλέπει ένα αγροτεμάχιο ή ένα ποιμνιοστάσιο, στα ορεινά του Δήμου Πατρέων, να φορολογείται σαν «οικόπεδο φιλέτο»  και αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα αδικιών, εκτός από το ότι του παρέδωσε το ψήφισμα.  Ο κ. Μπουρδούλης τόνισε ότι όλη αυτή η κατάσταση, έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούνται κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, φτωχοί άνθρωποι, που απλά κληρονόμησαν ένα αγροτεμάχιο από τους γονείς τους και τους παππούδες τους.

Ο κ. Διδασκάλου συμφώνησε απολύτως με τον κ. Μπουρδούλη, τόνισε ότι οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει ο νόμος και πρότεινε να επισκεφθούν μαζί το Υπουργείο Οικονομικών, πρόταση που αποδέχθηκε ο κ. Μπουρδούλης.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο
με ΟΜΟΦΩΝΟ  ΦΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ

Καταγγέλλει

την φορολογική επιδρομή σε βάρος του λαού μας, με τον Ενιαίο Ειδικό Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θέσπισε η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαιτεί:

Την κατάργηση αυτού του Νόμου, ο οποίος, ανεξάρτητα του ύψους εισοδήματος, επιβάλλει την καταβολή εξοντωτικών φόρων και οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής.

Να μην φορολογούνται για την πρώτη κατοικία μέχρι 125 τετραγωνικά μέτρα, όσοι έχουν εισόδημα έως 30.000 Ευρώ και επί πλέον 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

Να μειωθεί η ισχύουσα αντικειμενική αξία των ακινήτων στα πραγματικά σημερινά επίπεδα. 

Σημειωτέον ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου μας, που αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια, που βρίσκονται εντός παλαιών οικισμών να θεωρούνται οικόπεδα φιλέτα, που υποτιθέμενη «αντικειμενική», κατά το κράτος, αξία τους, είναι προσαυξημένη κατά 500%. 

Να γίνει πραγματική αντικειμενοποίηση της αξίας τους, με μείωση τουλάχιστον κατά 80% της ισχύουσας σήμερα, εντελώς παράλογα,  «αντικειμενικής» τους αξίας.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΑΜΗΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Επίσης ο κ. Μπουρδούλης, συζήτησε και παρέδωσε στον κ. Διδασκάλου προγενέστερο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας σχετικά την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, που πέρα από την απομόνωση των νησιών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους τους, πρόκειται για γραμμή που λειτουργούσε από την δεκαετία του 1960 και η διακοπή της αποτελεί πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Πάτρας.

Ο κ. Διδασκάλου, κατανοώντας το πρόβλημα, συμφώνησε τον κ. Μπουρδούλη για την ανάγκη άμεσης λειτουργίας της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής,  και δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την λύση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: