ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Με βλέμμα στραμμένο στην αιωνόβια κουκουναριά

Στολίδι και σήμαντρο της περιοχής, η κουκουναριά στην αρχή της οδού Αρόης απειλείται, αν και στέκει όρθια σαν "λαμπάδα" παρά τον κοντά ένα αιώνα χρόνων "φορτωμένη".


Μία πρόταση από τους Αρχιτέκτονες της Πάτρας, που αξίζει να την προσέξουμε, καθώς υπόσχονται σεβασμό στη μνήμη και στο περιβάλλον

Την μη κοπή της αιωνόβιας κουκουναριάς, υποστηρίζει και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πάτρας, προστιθέμενος στους φορείς που ζητούν να μην κοπεί. Πρόκειται για το δένδρο στην αρχή ανόδου της οδού Αρόης, που  με την πάροδο του χρόνου έχει καταστεί σύμβολο και σημείο αναφοράς, ιδιαίτερα εκεί αριστερά του, όπως ανεβαίνει κανείς, που κάποτε, στην αρχή του ρέματος του «Αμερικάνου» λειτουργούσε το καμίνι του Γιαννακόπουλου, από το οποίο οι περισσότερες κεραμοσκεπείς οικίες της Πάτρας «εξυπηρετήθηκαν» στα χρόνια που ακόμη το μπετόν και οι εφαρμοστές του δεν είχαν «ασελγήσει» επί του περιβάλλοντος!

Όσον αφορά την διέλευση των οχημάτων, των πεζών και την μη πτώση του δένδρου, μπορεί να επιτευχθούν με σωστό τεχνικό τρόπο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε με ένα μελετημένη μικρό έργο, μία λύση καλαίσθητη από τις πολλές που υπάρχουν, που να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, λένε οι αρχιτέκτονες.

Κι αυτά όταν τα ακούς σήμερα και γνωρίζεις πως προέρχονται από νέους ανθρώπους ενός χώρου, που με την ευλογία της καραμανλικής Δεξιάς μετέτρεψαν την Πάτρα και όλη την Ελλάδα σε τσιμεντούπολη, αν μη τι άλλο αποτελούν παρηγοριά, πως η παλιά «μολυσμένη» φρουρά των αρχιτεκτόνων με τις στρατονοειδείς αντιλήψεις περί κτιρίων, κακέκτυπο των βαυαρικών αντιλήψεων, που συνετέλεσαν στο πολεοδομικό έγκλημα, τείνει να αποτελέσει παρελθόν.

Τα παραπάνω υποστηρίζουν οι σημερινοί αρχιτέκτονες και καλό θα είναι εφ’ όσον επωάζεται, αν επωάζεται, η σκέψη περί κουκουναριάς στη σκέψη της νέας δημοτικής αρχής, να καλέσει το Σύλλογο και να συνεργαστεί μαζί του για την καλύτερη λύση που θα προτείνει.

Αυτό θα είναι μία καλή αρχή και επιβεβαίωση ότι η δημαρχία Πελετίδη δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη της αυταρχικότητας. Άλλωστε οι πολίτες, οι γείτονες και ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων του Διαδικτύου, που βρίσκονται σήμερα συνδεδεμένοι  για να ενημερώνονται επί του ζητήματος, θα είναι παρόντες! 

Έτσι ή αλλιώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: