ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την Περιμετρική Πατρών ζητά η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας


100_1690
Στιγμιότυπο από την σύσκεψη.
Να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για το σύνολο των εργασιών στην Περιμετρική Πατρών αλλά και στο σύνολο των παρεμβάσεων της Ολυμπίας Οδού στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των χρηστών – οδηγών, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της ΕΥΔΕ, της Ολυμπίας Οδού και της Κοινοπραξίας.
 
Σύμφωνα με το http://newsta.gr η σύσκεψη έγινε με αφορμή την παρέμβαση του κ. Αλεξόπουλου στο 
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τις παρεμβάσεις της κατασκευαστικής κοινοπραξίας στην Περιμετρική Πατρών, καθώς και για θέματα που αφορούν την Ολυμπία Οδό στα όρια του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα παρεμβάσεων στις σήραγγες της Περιμετρικής Πατρών για την αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού όπου και τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες ώστε να εκλείψει πλέον η εικόνα των κώνων με εργασίες που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους διερχόμενους οδηγούς.
Παράλληλα, ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της Περιμετρικής Πατρών, όπου συνολικά θα ασφαλτοστρωθούν 20χλμ νέου αντιολισθηρού τάπητα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της εξόδου Εγλυκάδας  μέχρι τέλος της περιμετρικής Πατρών προς Πύργο, προκειμένου να υπάρχει ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων.

Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό και με επιπλέον σήμανση που ζητήθηκε να τοποθετηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ανάγκες της πόλης αλλά και τις εισόδους  από και προς το νέο λιμάνι.

Επιπλέον, ένα θέμα που τέθηκε στην σύσκεψη ήταν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνει το Υπουργείο για τυχόν εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις: στην περιοχή του Πλατάνου  Αιγιαλείας και αφορά την κατολίσθηση  στην Π.Ε.Ο κατάντη – της Νέας Εθνικής Οδού όπου εκτελούνται εργασίες καθώς και για το πρόβλημα στον οικισμό του Πλατάνου όπου εκτελούνται εργασίες διάνοιξης σηράγγων κάτω από τον οικισμό και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για καθιζήσεις στα κτίσματα. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα για το αν το έργο επηρεάζει  τα δύο αυτά φαινόμενα.

Τέλος, συζητήθηκε και η πορεία δημοπράτησης του τμήματος Πατρών-Πύργου μήκους 75χλμ όπου αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

«Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του έργου αυτού δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο επιδιωκόμενος στόχος είναι να συνδέεται η Πάτρα  με έναν υπερσύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο με τον  Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, τα 2 μεγάλα λιμάνια, το αεροδρόμιο του Άραξου καθώς και με  τη ΒΙ.ΠΕ  Πατρών. Δεδομένου αυτών, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι μας να συνδράμουμε για την άμεση δημοπράτηση του και παρακολούθηση των διαδικασιών έτσι ώστε η Δυτική Ελλάδα να έχει ίσες ευκαιρίας  στην Ανάπτυξη και στην Οδική Ασφάλεια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γ. Αλεξόπουλος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπηρεσίας Παραχωρήσεων ΕΥΔΕ Νίκος Δημόπουλος, οι Ανδρέας Γαλάνης και Χρήστος Καραδήμας ως στελέχη της Ολυμπίας Οδού Α.Ε καθώς και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» Ηλίας Ντεγιάννης και Ηλίας Αρβανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: