ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης το "κίνημα της πατάτας"

Πατάτα φτηνή για όλους, χάρις στην αυτοοργάνωση των παραγωγών.

«Αναδεικνύει το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων super market και των καρτέλ»

«Λαμπρό παράδειγμα αυτοοργάνωσης», που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των παραγωγών και των πολιτών για να παρακάμψουν τους κάθε λογής μεσάζοντες και κυκλώματα, χαρακτηρίζουν το αποκαλούμενο "κίνημα της πατάτας" ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως "το αποκαλούμενο 'κίνημα της πατάτας' αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτοοργάνωσης των παραγωγών απέναντι στις ασύδοτες πρακτικές των μεσαζόντων. Εντάσσεται σε μια σειρά κινημάτων αντίστασης των πολιτών και αυτοοργάνωσής τους, που αμφισβητεί έμπρακτα τις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων". Ως τέτοιο, υπογραμμίζει, "η Αριστερά δεν μπορεί να το αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα ή ακόμα και με εχθρότητα, στον βαθμό που το κίνημα αυτό, όπως και άλλα αντίστοιχα κινήματα, ενεργοποιεί τους πολίτες, και υπενθυμίζει σε όλα τα πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την οργάνωσή τους, καθώς και την κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής".
Ο ΣΥΝ τονίζει ότι "οι πρωτοβουλίες άμεσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο το διαχρονικό καθεστώς ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων, των επιχειρήσεων τροφίμων και αλυσίδων super market και των καρτέλ, με την τεράστια ψαλίδα τιμών από το χωράφι και το στάβλο μέχρι το πιάτο του καταναλωτή". Επίσης αναφέρει πως "αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την αποσάθρωση των αγροτικών συνεταιρισμών, που σήμερα περισσότερο από ποτέ θα μπορούσαν να προστατέψουν τον μόχθο των αγροτών και να εξασφαλίσουν φθηνά τρόφιμα στους καταναλωτές". Ταυτόχρονα επισημαίνει πως "η εξασφάλιση της επιβίωσης παραγωγών και καταναλωτών απαιτεί συνολική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών".

ΔΗΜ.ΑΡ.: Έναυσμα δράσεων για την αυτοδιοίκηση

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜ.ΑΡ. για το "κίνημα της πατάτας" υποστηρίζει πως "μπορεί να αποτελέσει την αφορμή και το έναυσμα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση για την προστασία των παραγωγών, για τη μείωση της αδικαιολόγητα υψηλής τελικής τιμής των αγροτικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και για την προώθηση του 'δίκαιου εμπορίου'".
Επίσης αναφέρει πως "η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων των νομών και των παλαιών επαρχιών οφείλει και μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης αυτής της αντίληψης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: