ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κάτι τρέχει στο πάτερο, δεν είχαν χαρτιά νόμιμα οι μετανάστες!

Ας δούμε αυτό κι ας βάλουμε τη θέση των εδώ μεταναστών τα παιδιά μας! Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι εκεί.

Δηλαδή εάν είχαν, τότε θα ήσαν άνθρωποι, που θα τους επιτρέπαμε να συνεχίσουν την εργασία τους; Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε σχετικά με  την έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών και την ανακοίνωση της αστυνομίας με την οποία φέρονται ως αναμεμειγμένοι υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων,  διευκρινίζονται από την πλευρά του Δήμου τα εξής:

«Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς ενημερώθηκε την  Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και  Ιονίου πως  το τελευταίο δίμηνο διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία ότι «αιτήσεις υπηκόων τρίτων χωρών για ανανέωση της άδειας διαμονής τους στη χώρα μας που διαβιβάστηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Πατρέων συνοδεύονταν από δικαιολογητικά που ήταν  εμφανώς πλαστά». Οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητούσαν  να ενημερωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου  προκειμένου να προσέχουν ιδιαίτερα «τις περιπτώσεις που κατατίθεται αιτήματα για ανανέωση άδειας διαμονής που έχουν εκδοθεί σε Yπηρεσία εκτός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γιατί τα δικαιολογητικά είναι πλαστά».
Αμέσως ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την  τήρηση των υποδείξεων του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι στη σχετική  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διαδικασία  χορήγησης αδειών διαμονής αλλοδαπών επισημαίνεται ότι οι Δήμοι  ελέγχουν μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών και όχι την εγκυρότητά τους και  στη συνέχεια αποστέλλουν το σύνολο των δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  η οποία έχει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο της αίτησης.
Παρά ταύτα και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το θέμα,  ο Δήμαρχος διέταξε ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον αυτές  υπάρχουν, για την υπόθεση.
Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο κ. Δημαράς είχε σειρά επαφών με τον Διευθυντή Ασφαλείας Πατρέων κ. Ανδρικόπουλο, τους αρμόδιους προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται με το ζήτημα και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις παραμέτρους του θέματος».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOGSPOT ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Εάν το όνομα του δηλούντος είναι αυτό που χρησιμοποιεί στις δημόσιες υπηρεσίες και αναγράφεται στο έγγραφο με το οποίο εφοδιάστηκε από την Ελληνική Πολιτεία, τι σημασία έχει εάν πληροί τα εκ του νόμου οριζόμενα; Αλλάζουμε τον νόμο, επιτρέπουμε να συνεχίσει να εργάζεται ο ίδιος γνωστός μετανάστης και τον ελέγχουμε, όπως κάθε πολίτη μόνον όσον αφορά την συνηθισμένη παραβατικότητα. Δηλαδή εάν λόγω ανεργίας δεν μπόρεσε να επικολλήσει τα αναλογούντα ζητούμενα παρά της Πολιτείας ένσημα θα τον στείλουμε στο πυρ το εξώτερο για να τον καταστήσουμε καταζητούμενο οπωσδήποτε; Κι αν έχει στο μεταξύ φτιάξει οικογένεια στην Ελλάδα; Στο τουφέκι κι αυτή;
Ας αλλάξει το νομικό πλαίσιο λοιπόν, γιατί μόνον έτσι θα σπάσουν τα παράνομα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται αυτές τις αξιοθρήνητες υπάρξεις! Εντάξει ο κάθε Δήμος κάνει την δουλειά του, αν και κακώς, οι πολιτικοί τι κάνουν;
 Κι επί πλέον εφόσον «οι Δήμοι  ελέγχουν μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών και όχι την εγκυρότητά τους» γιατί πρέπει ο Δήμος Πατρέων κι ο κάθε δήμος, να αναλάβει και τον ρόλο που δεν του έχει ανατεθεί; Γιατί πρέπει να διατάξει ΕΔΕ; Για να την πληρώσει κανας φουκαράς υπάλληλος;
Το να σιτίζεις τους μετανάστες και από την άλλη να κυνηγάς αυτούς που τους στήριξαν δεν συμβιβάζεται.
Πρέπει οπωσδήποτε να ομοιάσει του ανέραστου δημάρχου της Αθήνας Καμίνη, που κινδυνολογούσε με τα αθηναϊκά ΜΜΕ της διαπλοκής για «οικολογική βόμβα» και που έφθασε στο σημείο να ξηλώσει τα παγκάκια της Κλαθμώνος για να μην κοιμούνται οι άστεγοι; Ή που τους μήνυσε επειδή μπήκαν να κοιμηθούν και να προφυλαχτούν από την παγωνιά σε δημοτική οίκημα;
Ας ξυπνήσουμε. Ζούμε την εποχή του μνημονίου όλοι μας. Ας μην γίνουν και οι Δήμοι εκφραστές της κυβερνητικής αναλγησίας. Ας μην μοιάσουν του τραπεζικού υπαλλήλου Παπαδήμου, που παριστάνει τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό. Για τον οποίο μάλιστα μας ενημέρωσαν οι φιλιππινέζες δημοσιογράφοι του σήμερα, ότι δίνει τον μισθό του για τον φτωχό λαό. Τον καλό άνθρωπο! Αλλά δεν μας είπαν ότι επί χρόνια έπαιρνε τον μισθό του από την έδρα Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών χωρίς να εργάζεται. Τον οποίο εμείς πληρώναμε, οι φορολογούμενοι!
Διαβάστε τι λέει στην ιστοσελίδα του ο συνάδελφός του Γιάννης Γαρουφάκης!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: