ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος στηρίζει ποιόν;

Αλ. Τσίπρας: «Όραμά σας είναι να συγκυβερνήσετε με τον Αντ. Σαμαρά, αλλά πάντα θα είστε στη θέση του Υπάρχου»

Τη στρατηγική της πόλωσης με την αριστερά για να σωθεί ο μνημονιακός δικομματισμός (του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.), ξεδίπλωσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συκοφαντώντας πρόδηλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αδυνατώντας να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την Αριστερά ότι είναι εκπρόσωπος συμφερόντων!
"Ο καθείς σε αυτή τη χώρα γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη της εγκαθίδρυσης του συστήματος της διαπλοκής και του τριγώνου της αμαρτίας. Εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά, ούτε τη διαπλοκή", του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη ήταν το στέλεχος του ΣΔΟΕ, που είχε διορίσει ο ίδιος ο υπουργός σε θέση επικεφαλής σχεδιασμού, και συνελήφθη ως κορυφαίο στέλεχος της μαφίας της Θεσσαλονίκης.
Η οξύτατη λογομαχία ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν αληθεύει ότι τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη εκδοτικών ομίλων πίεσαν την κυβέρνηση για να μείνουν έξω από τη διαδικασία του κουρέματος δάνεια συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου προς τις ΔΕΚΟ. Ο Ε. Βενιζέλος δεν το διέψευσε, αλλά προχώρησε σε ύβρεις: «Ο Αλ. Τσίπρας επανέρχεται αναπαράγοντας και εκτελωνίζοντας επισήμως στη Βουλή αθλιότητες επιχειρηματικές με τη σύμπραξη δημοσιογραφικών, προφανώς, παραγόντων. Αλλά ο ίδιος εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Γιατί θέλει να δημιουργήσει αυτή την εντύπωση; Και δεν είναι, επαναλαμβάνω, η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων».

«Αν δεν είχα την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε τεταμένη, έκρυθμη κατάσταση εσείς ο ίδιος, ψυχικώς και πολιτικώς, και αν δεν είχα την αίσθηση ότι και ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και χασκογελάει όταν ακούει κάτι τέτοια που λέτε εσείς απέναντι στην Αριστερά, θα σας ζητούσα να ανακαλέσετε αυτή την αθλιότητα που εκστομίσατε. Έρχεται στον νου μου η παροιμία "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχετικά με την Goldman Sacks, που δεν μπήκε στο "κούρεμα" μετά από πίεση της Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Αν η Goldman Sacks ήταν ασφαλιστικό ταμείο, θα την "κουρεύατε". Αλλά τα 5 δισ. swaps της Goldman Sacks τα αφήσατε έξω από τη διαδικασία. Εάν το ΙΚΑ ήταν τράπεζα, θα το σώζατε. Και φυσικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έμεινε στο απυρόβλητο", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Η αντιπαράθεση πολιτικοποιήθηκε εν όψει των εκλογών. "Το όραμά σας είναι να καταφέρετε να συγκυβερνήσετε με τον κ. Σαμαρά. Βέβαια, εσείς πάντοτε, στη διαρκώς αυτή θέση του υπάρχου θα είστε και τότε, γιατί ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός -έτσι φαίνεται- αλλά δεν νομίζω ότι είναι και καμία πολύ φιλόδοξη επιλογή, να θέλετε να συνεχίσετε να είστε υπό τον κ. Σαμαρά", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: