ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μόνον ηλεκτρονικές συνταγές θα εκτελούν σε Αχαΐα, Αττική, Πειραιά

Δυσκολεύουν τα πράγματα και στην Αχαΐα.
Νέα εμπλοκή στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ), Πειραιώς (ΦΣΠ) και Αχαΐας (ΦΣΑ) να εκτελούν μόνον τις ηλεκτρονικές συνταγές των ασφαλισμένων και όχι τις χειρόγραφες.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές συνταγές δεν ξεπερνούν ακόμη το 50% του συνόλου των συνταγών.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις φαρμακευτικοί σύλλογοι τονίζουν χαρακτηριστικά ότι "η απόφαση του υπουργού Υγείας για μετατροπή από τον φαρμακοποιό της χειρόγραφης συνταγής σε ηλεκτρονική απαιτεί εκ μέρους του φαρμακοποιού γνώση των κωδικών και όλων των απορρήτων στοιχείων του γιατρού, άνευ των οποίων δεν μπορεί να γίνει η μετατροπή. Ο φαρμακοποιός, σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατον να υποκαταστήσει τον γιατρό στο ρόλο της συνταγογράφησης. Κανένα ασφαλιστικό ταμείο πλην του ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ακόμα και πολλές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτουν διαδικτυακή σύνδεση και δεν υπάρχει δυνατότητα για τους γιατρούς τους να εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές. Συνεπώς, είναι αδύνατη η μετατροπή των συνταγών τους σε ηλεκτρονική μορφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: