ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Ευ. Βενιζέλος αρνείται να ρυθμίσει τα δάνεια των φτωχών νοικοκυριών !

Επιτέλους ρυθμίστε τα δάνεια των νοικοκυριών κύριε Βενιζέλε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό, αλλά φωνή βοόντως εν τη μνημονιακή ερήμω!

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα τα χρέη είναι 112 δισ. ευρώ, το 2000 ήταν μόλις 10 δισ.
 Κάνοντας άλλο ένα χατίρι στις τράπεζες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέρριψε, στη Βουλή, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ρυθμιστούν τα δάνεια των νοικοκυριών. Ο Αλέξης Τσίπρας του επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες στις αρχές του 2000 δεν υπερέβαιναν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα υπερβαίνουν, το "αμύθητο ποσό" των 112 δισ. ευρώ, καθιστώντας το μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
Όμως ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι το πρόβλημα ρυθμίζεται από μόνο του και δεν χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση. Υποστήριξε ότι "λειτουργεί μηχανισμός" μέσω του οποίου έχουν διακανονιστεί 750.000 δάνεια (400.000 καταναλωτικά, 200.000 στεγαστικά, 150.000 επιχειρηματικά). "Να υπάρχουν λύσεις συμβατικές, δηλαδή μέσα από τη δανειακή σύμβαση κι όχι νομοθετικές, γιατί η νομοθετική οριζόντια ρύθμιση δημιουργεί πρόβλημα ευστάθειας στο τραπεζικό σύστημα, που έρχεται τελικά να το πληρώσει ο ελληνικός λαός", είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας έκανε 3 συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις:
* Mερική ή ολική διαγραφή χρεών όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που επισήμως λογίζεται ως όριο της φτώχειας.
* Aντίστοιχη απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων δανειοληπτών μ’ αυτή που έχει καταγραφεί από τις εκκαθαριστικές δηλώσεις στην εφορία ως απομείωση του εισοδήματος την τελευταία τριετία.
* Nα νομοθετηθεί η μηνιαία καταβολή δόσεων προς τις τράπεζες να μην υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: