ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σήμερα ξεκαθαρίσθηκε η παραίτηση Κοντοέ από την προεδρία ΔΕΥΑΠ


Τρία στιγμιότυπα από το τραπέζι του ΣΥΝ.
Στο τραπέζι των στελεχών του ΣΥΝ, στην επετειακή εκδήλωση της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα», όταν προσήλθε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Νίκος Κοντοές η «αντίσταση» στην διερεύνηση προθέσεων, σχετικά με την παραίτησή του από την δημοτική επιχείρηση, λόγω της γνωστής απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων για παροχή δωρεάν νερού στους δημότες, εναλλάσσονταν με την προσπάθεια εκμαίευσης είδησης για την τελική στάση του Προέδρου.
Ο Ν. Κοντοές φαινόταν να την εξαρτά από τον δήμαρχο Γ. Δημαρά, ο οποίος φυσικά τον στηρίζει στην ενέργειά του και ως πιθανό σημείο δημοσιοποίησης της θέσης του όρισε την σημερινή ημέρα Δευτέρα.
Λαμβανομένου του δεδομένου,  ότι σύμφωνα με την ερμηνεία των 21 ψήφων κατά που έλαβε ο Ν. Κοντοές από το Δημ. Συμβούλιο, υπόψιν του οποίου έχει θέσει την παραίτησή του, αυτή θεωρείται ως μη γενόμενη αφού δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία.
Ο ίδιος όμως ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ θεωρεί ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικής τάξης, πέραν του ότι αυτή η δικαίωσή του αφήνει ανοικτό το ζήτημα εγκυρότητα της απόφασης, όταν περάσει από τον έλεγχο της Περιφέρειας. Και ως φυσική κατάληξη ήρθε η παραίτησή του σήμερα.
Εξακολουθεί όμως παραμένον αναπάντητο το ερώτημα που έθεσε πάλι ο Ν. Κοντοές προς τους συμβούλους της παράταξης Πελετίδη,  από το τραπέζι του ΣΥΝ, πως στον Δήμο Καλαμάτας, που το ΚΚΕ έχει τον έλεγχο του σωματείου εργαζομένων δέχεται 5 δόσεις των 50 ευρώ το ολιγότερο έκαστη για την εξόφληση λογαριασμών νερού και δεν μιλά για δωρεάν νερό, ενώ στην Πάτρα που οι δόσεις είναι 8 και εάν χρειάζονται παραπάνω για την εξόφληση ζητά απόφαση Δημ. Συμβουλίου, ενώ το ΚΚΕ απαιτεί αναστολή διακοπής σύνδεσης;
Μας κατηγορούν είπε, ότι εξυπηρετούμε μεγάλα συμφέροντα, όμως δεν διστάσαμε να διακόψουμε την παροχή της Παναχαϊκής, όταν χρειάστηκε!
Στα στοιχεία που απαρίθμησε ξεχώρισε το υπόλοιπο πελατών των 8.600.000 ευρώ που παρέλαβε η ΔΕΥΑΠ στις 31-12-11, το οποίο μειώθηκε σήμερα κατά 400.000, ενώ από το συνολικό χρέος το ποσόν των 2.500.000 ευρώ εξυπηρετείται. 
Το ερώτημα πια, είναι ποιος από αυτούς που προαλείφονται θα δεχτεί να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά και να προσυπογράψει – υλοποιήσει – την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν είναι σύννομη. Και όποιος επιχειρήσει να παρακάμψει αυτήν την σημαντική πτυχή του ζητήματος, είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί κατηγορούμενος βάσει            των διατάξεων του νόμου περί Καλλικράτη και να φορτωθεί με όλον τον ποινικό κώδικα, απιστία περί την υπηρεσία,  και άλλα που θα του στοιχίσουν πιθανός την προσωπική του ελευθερία και περιουσία. Όχι μόνον του προέδρου ΔΕΥΑΠ, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων.     Στο ίδιο τραπέζι σχολιάστηκε από στελέχη του ΣΥΝ, η κωλοτούμπα  Κατσικόπουλου που δεν έδωσε τελικά υποστήριξη στον Κοντοέ, παρά τα όσα αντιθέτως διακήρυττε δημοσίως. Και τούτο για να μην επέλθει διχασμός στην παράταξή, όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Όπως επίσης σχολιάστηκε και η πλειοδοσία μαξιμαλιστικών πρακτικών από γνωστά στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, που στην προσπάθεια να αναλάβουν την ηγεσία της παράταξης Κατσικόπουλου και πιθανά της Δημαρχίας Πατρέων αύριο, βλέπουν ως εμπόδιο στο δρόμο τους τον επιτυχημένο  σημερινό Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ! Για τον οποίο φοβούνταν μήπως προαλειφθεί για υποψήφιος δήμαρχος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: