ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μνήμη Λάκη Σάντα, σήμερα

Μπροστά στην τρύπα του Ερεχθόνιου Όφεως της Ακρόπολης.

Ημερίδα με τίτλο ''Αθήνα, η κρίση της μνήμης"

Aφιερωμένη στη μνήμη του Λάκη Σάντα είναι η ημερίδα με τίτλο "Αθήνα: Η κρίση της μνήμης" που οργανώνει το Εργαστήρι Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών σήμερα, Δευτέρα 12 Μαρτίου (5-8 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου (Πανεπιστημίου 30).
Στην ημερίδα θα επιχειρηθεί να διερευνηθούν δύο κομβικές παράμετροι της έννοιας "κρίση της μνήμης". Αφ' ενός οι επιπτώσεις από την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και τις άλλες χώρες του πλανήτη, καθώς αυτή η επίθεση είναι και επίθεση ενάντια στη μνήμη, την ιστορία και στον πολιτισμό τους. Είναι, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, επίθεση που επιχειρεί σήμερα να σβήσει το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και την άυλη κληρονομιά του τόπου.
Όμως η μνήμη ως συνώνυμο της αλήθειας, της μη λήθης, είναι ο πρώτος και κύριος πόλος αντίστασης από τον Μακρυγιάννη μέχρι τον Μανώλη Γλέζο, που πρωτοστατεί στον αγώνα για το χρέος, και τον εκλιπόντα Λάκη Σάντα. Η αντίσταση είναι αυτή που κάνει τη μνήμη δρώσα.
Ο Μανώλης Γλέζος θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην ημερίδα την οποία θα χαιρετίσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης. Θα μιλήσουν επίσης οι Α. Βολανάκης, Β. Καραποστόλης, Γ. Μαστροδήμος, Κ. Πουλοπούλου, Πέπη Ρηγοπούλου, Μ. Ρήγου, Α. Σάντα, Γ. Σάντα, Αρ. Συγγελάκης και θα συντονίσει ο Γ. Μανιάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: