ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πάλι τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του πουριτανισμού στην Πάτρα

Το πλήρωμα που προκάλεσε την ευχάριστη έκπληξη.

Η καρναβαλική αντιμνημονιακή διαμαρτυρία του Ηλία Γρηγόρη

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ (mosxosg1@hotmail.com)


Η πολιτική σάτιρα και η διαμαρτυρία, επικεντρωμένη στα πρόσωπα των ημερών, λόγω της οικονομικής κρίσης, το κέφι και η χαρά δεν έλειψαν και φέτος από το Πατρινό Καρναβάλι, την Κυριακή 26-2-2012. Με λιγότερους, είναι αλήθεια , επισκέπτες για λόγους ευνόητους, με 500 χιλ. ευρώ λιγότερα, έναντι του ενός εκατομμυρίου των άλλων χρόνων  και με πλήρη ασφάλεια από την μη έλευση χουλιγκάνων, όσοι παραβρέθηκαν  και ο αριθμός τους δεν είναι ευκαταφρόνητος, ευχαριστήθηκαν  το πηγαίο χιούμορ που  απέπνεαν, τόσο τα ευρηματικής αντίληψης άρματα του Δήμου, αλλά και αυτά του Κρυμμένου Θησαυρού, που  φέτος ήσαν ευφάνταστα.
Μεγάλοι γελωτοποιοί της ημέρας ήσαν ποιοι άλλοι; Ο Λουκάς Παπαδήμ(ι)ος ως καπετάνιος ψαρόβαρκας, ούτε καν καϊκιού, ο Γιωργάκης  μπλεγμένος στα δίκτυα του ΔΝΤ, ο Αντωνάκης με τον κωλοτούμπα  Καρατζαφέρη κλεισμένοι σε κλουβί, ως άλλοι υπόδικοι, η Φροϊλάιν Μέρκελ, μέλος θιάσου σκιών και πολλοί άλλοι.
Εν κατακλείδι, το φετινό καρναβάλι της Πάτρας, εντυπωσίασε. Όχι μόνον τους ντόπιους αλλά και υψηλούς επισκέπτες του διπλωματικού σώματος, που απόρησαν! Κοινό ερωτηματικό. Μα με τέτοια κρίση που δέρνει την χώρα σας έχετε τόσο κουράγιο που μία ολόκληρη πόλη επί μήνες πασχίζει για την επιτυχία και την χαρά; Άλλοι λαοί στη θέση σας θα είχαν σκύψει το κεφάλι και θα παραχωρούσαν χώρο στην κατήφεια, έλεγαν!
Ηλίας Γρηγόρης, πρόεδρος του Καρναβαλιού Πάτρας
 Ε, σε αυτό δεν θα τους γίνει η χάρη. Εάν μας αφαιρέσουν τον σαρκασμό, την σάτιρα και το λεπτό χιούμορ που διαθέτουμε ως πόλη, αλλά λίγο-πολύ και ως λαός, τότε θα μας έχουν νικήσει οι δυνάμεις, ντόπιες και ευρωπαϊκές, που πειραματίζονται πάνω στον λαό μας.
Το τεράστιο πανό των αγανακτισμένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηλία Γρηγόρη, που για λίγο έφερε σε αμηχανία την διακριτική αστυνομική περιφρούρηση, αλλά που στο πέρασμά του από τους επισήμους ξεσήκωσε την εξέδρα και απέσπασε ηχηρά χειροκροτήματα από όλους, ήταν η απόδειξη ότι και μέσα από την μορφή του Καρναβαλιού πέρασαν μηνύματα που ανταποκρίνονταν στο αίτημα του λαού.
Βέβαια εδώ δεν μπορεί να μην σχολιάσω την γηραιά δεσποινίδα της Δεξιάς του καθημερινού πατραϊκού Τύπου, που εμμένουσα στις ροδαλές αναστολές της, θεώρησε έγκλημα καθοσιώσεως(!) την διαμαρτυρία των πολιτών. Ιδιαίτερα όπως έγραψε στην εσωτερική της σελίδα, όταν αυτή η διαμαρτυρία προέρχεται από τον Ηλία Γρηγόρη.
Προφανώς το στέλεχος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Καρναβαλικού Οργανισμού δεν έχει το δικαίωμα να υπερβαίνει τα… εσκαμμένα της πολιτικής σάτιρας! Δυστυχώς, αλλά αυτό επιβάλλει η τήρησις του… Πρωτοκόλλου!
Βεβαίως, για το καλό του Καρναβάλου μας. Αν και όπως αποδεικνύει κάθε χρόνο, αυτός ο απρόβλεπτος Καρνάβαλος, βρίσκει τον τρόπο για να καταστήσει «ρόμπες» τους εμμένοντες στον πολιτικό πουριτανισμό.
Και επιπλέον, δεν επιτρέπουν οι πουριτανοί κάθε είδους την υπερβολή και  το εννοώ κάθε είδους, γιατί το βίτσιο του πουριτανισμού «ανθεί» και στην αριστερά δυστυχώς. Και τούτο ασχέτως εάν κάποιοι του διεθνούς καναλιού BBC αυτή την υπερβολή διαμαρτυρίας την έκαναν πρώτη είδηση σε παγκόσμιο δελτίο ειδήσεων. Δεν έχει προφανώς αξία ότι το Αλ Τζατζίρα με ακροαματικότητα σε όλο τον αραβικό κόσμο και το ZDF με πανευρωπαϊκή τηλεθέαση έκαναν πρώτο θέμα την κρίση στην Ελλάδα και την διάστασή της στα Καρναβαλικά δρώμενα της παρέλασης στην Πάτρα, με τους διαμαρτυρομένους, του Ηλία Γρηγόρη προπορευόμενου.
Αφού η δεξιά γηραιά δεσποινίς των Πατρών δεν το δέχεται, όπως και οι φορούντες τα φαιά της σοφίας αριστεροί επίσης, τα άλλα περιττεύουν. Κι εάν πάσει περιπτώσει στην Ελλάδα σε λίγο θα έχουμε εκλογές και όχι στην Αλβυώνα του BBC!
 Και τι έγγραφε παρακαλώ, το πανό; Τα αυτονόητα. Να αντισταθούμε στην λαίλαπα, που κατεδαφίζει οικονομικά, κοινωνικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα. Να υπερασπιστούμε δημοκρατικές συνταγματικές κατακτήσεις, που κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τον αρμαγεδώνα,  που έχει εξαπολύσει ο δικομματισμός του ΠΑΣΟΚ της παραλυσίας και της ΝΔ του Σαμαρά, που προκειμένου να πάρει κυβέρνηση υπογράφει την θανατική καταδίκη  της νέας γενιάς, ενώ μέχρι πρότινος παρίστανε τον ογκόλιθο της αντίστασης στην δουλοπρέπεια που θέλει να επιβάλλει η ελληνική και ευρωπαϊκή δεξιά. Του Σαμαρά που κλείνει στην αγκαλιά του τους ανανήψαντες «τσεκουράκηδες» Βορίδηδες, που με τις πράξεις τους μας ξυπνούν συνειρμούς  παρακρατικού Βοΐδαρου!
Οι κουδουνάριοι με τις κάπες και το πανό του μαρτυρικού Δίστομου έφεραν πάλι στην επικαιρότητα το αίτημα της αποκατάστασης και της επανόρθωσης των καταστροφών από το σημερινό  γερμανικό καθεστώς της συντηρητικής Φροϊλάιν Μέρκελ, του εγκλήματος που διέπραξαν οι πατεράδες ορισμένων σημερινών ηγετών της Γερμανίας κατά την ναζιστική εποχή διακυβέρνησης της χώρας αυτής. Αίτημα που η δουλοφροσύνη του  δικού μας δικομματισμού δεν το θέτει ούτε καν σε διπλωματικό επίπεδο, μην στενοχωρήσει την Φροϊλάιν. Αίτημα που όμως το θέτουν επιτακτικά οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με φωνή στεντόρεια!
Αντιθέτως, βάζει ο ΣΕΒ το αίτημά του και αμέσως υιοθετείται από την ελληνική και ευρωπαϊκή Δεξιά που μας το φέρνει ως αναγκαίο μέτρο για την… ανάπτυξη. Κι έτσι οι περικοπές μισθών, συντάξεων, επικουρικών κάθε τόσο λιανίζουν τον εργαζόμενο λαό μέχρι σημείου φτωχοποιήσεως. Η ψηφοφορία της Πέμπτης στην Βουλή ήταν αποκαλυπτική. 202 εθνοπατέρες ψήφισαν μισθούς της τάξης των 300 ευρώ. Οι ίδιοι όμως θέλουν κάποιες χιλιάδες μηνιαίως για τον εαυτό τους!
Κι από πάνω η ύβρις και η αλαζονεία. Έχει, μας είπε την Πέμπτη ο τραπεζικός υπάλληλος, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, την στήριξη του 70% του λαού που εκπροσωπούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και άρα… μπορούν να ξεπουλούν το μέλλον της χώρας, πέρα κι από τον ορίζοντα τετραετίας.  Χαρίζει μάθαμε τον μισθό του πρωθυπουργού. Επί 10 χρόνια που δεν πατούσε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά έπαιρνε μισθούς δεν λένε τίποτα.
Ε, ας κατέβουν στις εκλογές αύριο και θα δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος! Αν νομίζουν ότι θα παραμυθιάσουν τον ψηφοφόρο με κόλπα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η Αριστερά είναι παρούσα για να τους κόψει το βήχα. Και είναι ανάγκη τα ψηφοδέλτιά της να τα κοσμήσει με αγωνιστές σαν τον Ηλία Γρηγόρη!
Αντιθέτως, ούτε ένα γκρουπ δεν σατίρισε πρόσωπα της Εκκλησίας –και πως θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε- αφού στο σύνολό της σήμερα και η Εκκλησία συμπαραστέκεται στους δεινοπαθούντες;  
(Δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα
της Πάτρας ΡΕΠΟΡΤΕΡ, την 5-3-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: