ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Από υποψήφιος πρόεδρος, στο "ο σώζων εαυτώ σωθήτω"


Έγραφαν "Τα Νέα" στις 11 Ιανουαρίου 2012: "Με την ιδέα της καθόδου ως υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ φλερτάρει υπό προϋποθέσεις και ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης 'για να εκπροσωπηθεί και η περιφέρεια'. Μαζί με άλλους 10-15 βουλευτές ενδεχομένως θα καταθέσει την Πέμπτη κείμενο - παρέμβαση για τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ".
"Τα Νέα" έχουν έγκυρο ρεπορτάζ και δεν γράφουν "φίδια". Οπότε θα πρέπει να εξηγήσει ο Γ. Αμοιρίδης γιατί κατέβασε τόσο χαμηλά τον πήχη των φιλοδοξιών του και πάει να σώσει την έδρα του με τη ΔΗΜ.ΑΡ. Εκτός αν ισχύει αυτό που έχει πει ο έτερος Καππαδόκης βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης (που επίσης φλερτάρει με τη ΔΗΜ.ΑΡ.): "Ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται".
Κ.Που.

Διάψευση για το Κιλκίς
Δεν πα' να λέει και να ψηφίζει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των σχεδίων εκμετάλλευσης των μεταλλείων στο Κιλκίς, ο καθηγητής Ορυκτολογίας του ΑΠΘ Ανανίας Τσιραμπίδης είναι βέβαιος ότι όλα τα κόμματα στηρίζουν αυτή την περιβαλλοντοκτόνο αποικιοκρατικού τύπου "επένδυση". Είναι μάλιστα τόσο βέβαιος, που το μεταφέρει και στα κανάλια (ΕΤ 3 κ.ά.).
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου αναγκάστηκε να τον διαψεύσει στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά ο κ. καθηγητής συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. Η βουλευτής υποχρεώθηκε να τον καταγγείλει και γραπτώς: "Πρόκειται για μεθοδευμένη προπαγάνδα, που στόχο έχει, αφενός να πείσει τους κατοίκους ότι, εφόσον όλα τα κόμματα δήθεν συμφωνούν, είναι μία καθ’ όλα συμφέρουσα επένδυση για την περιοχή, και αφετέρου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, που μάχεται από την πρώτη στιγμή μαζί με τους κατοίκους της περιοχής εναντίον της συγκεκριμένης επένδυσης".
Δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει ή συμβαίνει κάτι άλλο με τον κ. καθηγητή;
Κ.Που.

Απέναντι στο θράσος
Τα συνεχή θρασύτατα προβοκατόρικα ξεσπάσματα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που του στοίχισαν την ήττα στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην αναμέτρηση με τον ΓΑΠ, ξανατρομάζουν την κοινωνία και ειδικά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ για το πού μπορεί να φτάσει ένας τέτοιου  ήθους πολιτικός ηγέτης, αν βρεθεί στην εξουσία. Χθες, με αφορμή το παραλήρημα του Βενιζέλου στη Βουλή θυμήθηκα τον φίλο μου τον Χάρρυ Κλυνν, που παλαιότερα μου έλεγε πως με αυτούς τους τύπους, όπως ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος, εσύ -ως δημοσιογράφος- δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα όχι γιατί δεν είσαι ικανός και έξυπνος, αλλά είναι αδύνατον να τους αντιμετωπίσεις με του δημοσιογραφικούς κανόνες. Μόνο ένας σατιρικός καλλιτέχνης μπορεί να τους αντιμετωπίσει διότι έχει εξ αντικειμένου μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και περισσότερα εργαλεία απέναντι στο θράσος τους. Το θέμα όμως δεν είναι μόνον ο Βενιζέλος. Είναι πως τα στελέχη που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ έχουν απολέσει κάθε ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και το μόνο που τους νοιάζει είναι να διατηρηθούν στην εξουσία έστω ζώντας κλεισμένοι στα γραφεία και τα σπίτια τους.
Δ.Χ.

Η αμαρτία του μακαριοτάτου...
Μακαριότατε αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ξέρετε τι σημαίνει προστασία του φυσικού κεφαλαίου ενός τόπου τόσο βάρβαρα κατεστραμμένου από την απληστία; Ξέρετε πως το επιβαρυμένο τοπίο της Αττικής και ειδικά η περιοχή της Πεντέλης, την οποία χρειαζόμαστε ως πνεύμονα πρασίνου δεν σηκώνει εκτάσεις με φωτοβολταϊκά πάνελ για να έχει έσοδα η Εκκλησία. Ξέρετε, πως ο πολιτισμένος κόσμος χρησιμοποιεί τα φωτοβολταϊκά σε μικροκλίμακα για αυτόνομα ενεργειακά κτήρια και πως, αν δεν υπάρχουν μεγάλες έρημες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις αποφεύγεται να καταστρέψεις την ευλογημένη γη που μας χάρισε ο μεγαλοδύναμος. Ξέρετε πως αυτό που πάτε να κάνατε στην Πεντέλη είναι αμαρτία. Μεγάλη αμαρτία επειδή συνοδεύεται από την απληστία. Σε ποιον θα εξομολογηθείτε για όλα αυτά;
Δ.Χ.
 Το ηρωικό παρελθόν
Στη διένεξη με τον Νταλάρα ο καλλιτέχνης μάς είπε για τους αγώνες κατά της χούντας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μας είπε για τα ηρωικά νεανικά του χρόνια που αντιστάθηκε στους Γερμανούς κατακτητές. Ο ΓΑΠ πρόσφατα μας έκανε να... κλάψουμε διηγούμενος τη σκηνή που νεαρός χουντικός αξιωματικός του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο για να αποκαλύψει πού κρυβόταν ο πατέρας του. Ο Βενιζέλος μάς αποκάλυψε πως δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στη γη αλλά πορεύθηκε φτωχός από τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης μεροδούλι - μεροφάι μέχρι να φτάσει σε αυτό που του έταξε η Ιστορία. Να σώσει το έθνος! Η Ντόρα θα μας πει για την εξορία στο Παρίσι και τέλος πάντων όλοι για κάποιο ηρωικό παρελθόν κάνουν λόγο. Για το αδυσώπητο παρόν, κουβέντα.
Δ.Σ.Κ.

(Από την ΑΥΓΗ της Κυριακής 11-3-12)

Δεν υπάρχουν σχόλια: