ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Γιάννης Δημαράς: Μέσα σε 15μήνες κάναμε όλα όσα έπρεπε για τον ΣΜΑ!

Ο Δήμαρχος Πατρέων άφησε αιχμές για συμφέροντα σχετικά με τον ΣΜΑ.


Τώρα μετά την καταψήφισή του ποιος θα πληρώσει το εξοντωτικό κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων, ρωτά ο Δήμαρχος Πατρέων 
Στην συνέντευξη που έδωσε σήμερα το μεσημέρι για το καυτό θέμα του Σταθμού  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, κατήγγειλε τον λαϊκισμό  των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών με τα παρακάτω:
«Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, η οποία  διαφέρει από αυτή που ψήφισε o πατραϊκός λαός, εμπόδισε χθες την προσπάθεια  που καταβάλλει η δημοτική αρχή  να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους όταν θα κλείσει η Ξερόλακκα.
Καταψήφισε τη πρότασή μας  να χωροθετηθεί κλειστού τύπου  Σταθμός Μεταφόρτωσης σε  μια από τις πέντε διαφορετικές θέσεις που προτείναμε, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώνουν οι δημότες  τριπλάσιο κόστος για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους  και να μην παραμένουν επί μήνες τα σκουπίδια στους δρόμους της Πάτρας.
Όταν στη χώρα μας λειτουργούν επί δεκαετίες 40 Σταθμοί Μεταφόρτωσης,  μερικοί εκ των οποίων, παρότι είναι ανοιχτού τύπου, εφάπτονται σχεδόν με παιδικούς σταθμούς, πολυκατοικίες και νοσοκομεία, χθες καταψηφίστηκαν χώροι που έχουν εγκριθεί για το βιολογικό καθαρισμό των βιοτεχνιών ή  που λειτούργησαν για μια δεκαετία ως εργοτάξια με πολύ μεγαλύτερη όχληση και χωρίς  αντίδραση των περιοίκων.
Από ποιους καταψηφίστηκαν;
Καταψηφίστηκαν από την παράταξη του κ. Κατσικόπουλου, ο οποίος ενώ από  τον Ιούνιο του 2005 ως Νομάρχης ενέκρινε το κλείσιμο της Ξερόλακκος  και μάλιστα αυτό να γίνει πριν το Δεκέμβριο του 2009, ακόμη μέχρι σήμερα  δεν έχει εκφραστεί για την χωροθέτησή του ΣΜΑ.
Καταψηφίστηκαν από την παράταξη του κ. Χριστόπουλου που προεκλογικά ζητούσε τα απορρίμματα της Πάτρας να πάνε στο ΧΥΤΑ των Λιοσίων, ο οποίος  έχει κλείσει και που αν λειτουργούσε, η μεταφορά των απορριμμάτων από την Πάτρα σε αυτόν, χωρίς το  ΣΜΑ, θα κόστιζε στους Πατρινούς δημότες 100 ευρώ ο τόνος
Καταψηφίστηκαν και από  παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους που ταυτόχρονα ζητούν  άμεσο κλείσιμο της Ξερόλακκας αλλά και τη μείωση των δημοτικών τελών χωρίς να αναφέρουν ποιος θα πληρώσει το εξοντωτικό κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων ώστε να μη παραμένουν  αυτά στους δρόμους.
Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της προσπαθεί να μην επιβαρύνει  τους δημότες με κόστη που δεν αντέχουν. Γι’ αυτό δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη το 2011 και το 2012. Γι’ αυτό χρεώνει για το θάψιμο  των απορριμμάτων 4 ευρώ τον τόνο ενώ στου Φλόκα θάβονται με 29 ευρώ τον τόνο. Γι’ αυτό εμπόδισε το εργοστάσιο της κ. Τζάκρη το οποίο θα πλήρωναν οι Πατρινοί 200.000 ευρώ παραπάνω από ό,τι έπρεπε.
Όσο για το ΣΜΑ, ο οποίος  χρειάζεται για να μπορούν να μεταφέρονται τα σκουπίδια  όταν θα κλείσει η Ξερόλακκα, για να μην στοιχίζει τριπλάσιο ποσό η μεταφορά των απορριμμάτων, η Δημοτική Αρχή στους 15 μήνες της θητείας της έκανε τα ακόλουθα:
1.               Επισκέφτηκε 11 ΣΜΑ ανά τη χώρα για να διαπιστώσει ενδεχόμενα προβλήματα κατά τη λειτουργία του.
2.               Μελέτησε τέσσερες διαφορετικές προδιαγραφές ΣΜΑ και συνέταξε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ
3.               Ζήτησε και εντάχθηκε στο Κρατικό Πρόγραμμα Προμηθειών του μηχανικού εξοπλισμού
4.               Συνέταξε τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί ο μηχανικός εξοπλισμός και των υπόλοιπων υποδομών, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ,   ώστε να λειτουργεί ως κλειστού  τύπου ΣΜΑ.
5.               Το Νοέμβριο του 2011 για ένα  περίπου μήνα προώθησε σε όλα τα μέσα καμπάνια για το τι είναι ΣΜΑ  
6.               Αξιολόγησε 23 θέσεις για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ για να μπορεί να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ
7.               Επί πέντε μήνες περίμενε την αντιπολίτευση να αξιολογήσει και να καταθέσει την πρότασή της επί των 23 θέσεων που προκρίθηκαν για τη δημιουργία ΣΜΑ.
Μέσα σε 15μήνες κάναμε όλα όσα προανέφερα για το ΣΜΑ. Ας μας πει ο οποιοσδήποτε τι έκανε στους 66 μήνες από τον Ιούνιο του 2005 που το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας ενέκρινε την κατασκευή του ΣΜΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: