ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Άννα Διαμαντοπούλου φεύγει, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έρχεται


Σχετικά με τον σημερινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Υπουργός που διεκδίκησε τα πρωτεία στη μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης της δημόσιας Παιδείας και Έρευνας φεύγει. Το έργο της θα μείνει ιστορικό:

Κατάργηση 1933 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάθμιση των ειδικών, μουσικών και αθλητικών σχολείων.

Κατά μέτωπον επίθεση στο σχολικό βιβλίο (κατάργηση ΟΕΔΒ, σχολικών βιβλιοθηκών, η πρώτη σχολική χρονιά χωρίς βιβλία μετά την κατοχή).

Εξαγγελία του Νέου Σχολείου των ατελεύτητων εξετάσεων.

Οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εξώθηση χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία και την ελαστική απασχόληση.

Διάλυση των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και κατασυκοφάντηση των λειτουργών τους.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ελληνική εκπαίδευση, όπως και ο ίδιος δηλώνει, παραλαμβάνει σήμερα «καμένη γη». Στο παραπέντε των εκλογών και της απαλλαγής από τις κυβερνήσεις της βαρβαρότητας, η μόνη πραγματικά χρήσιμη συνεισφορά του νέου Υπουργού στην πολύπαθη Παιδεία είναι πολύ συγκεκριμένη: 

 Να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου 4009/11 για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το πάνδημο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων και των φοιτητών.

Να εξαιρεθεί η δημόσια εκπαίδευση από τις μνημονιακές περικοπές.
Να σταματήσει εδώ και τώρα η κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: