ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στις ΔΟΥ όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Ακριβώς. Δεν χρωστάμε τίποτα, γιατί να πληρώσουμε; Όσοι πλήρωσαν, πλήρωσαν γιατί ήθελαν.  Εμείς τα "κακά παιδιά"  που τους τα "κάναμε γης Μαδιάμ" δεν θα πληρώσουμε, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο δικαστήριο της Ευρώπης. 

ΑΛΑΛΟΥΜ. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί εάν δεν πληρωθεί το τέλος!

Στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να καταβάλουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που αποτελεί παραδοχή της προχειρότητας του μέτρου. Το "αλαλούμ" είναι πρωτοφανές. Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί εάν δεν πληρωθεί το τέλος, αν η ΔΕΗ δέχεται να πληρωθεί λογαριασμός χωρίς το "χαράτσι", από πότε μπορούν οι αδυνατούντες να προσφεύγουν στις ΔΟΥ κ.λπ. Γενική είναι η εντύπωση δε ότι υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ δεν έχουν καν συνεννοηθεί για το όλο θέμα.
Την ίδια ώρα, δικηγορικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά του ειδικού τέλους στα ακίνητα μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι.
Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων "βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο" και επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα η απόφαση του ΣτΕ που θεωρεί αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος. Σημείωσε πάντως ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του χαρατσιού.
Εξάλλου, εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται, θα απευθύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να καταβάλουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο «...Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά...».
Του Θάνου Παναγόπουλου
Από την ΑΥΓΗ της 6-3-12


Δεν υπάρχουν σχόλια: