ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τελικά πως προέκυψε αιφνιδίως το Μεταναστευτικό από την Κυβέρνηση;

Φωτογραφία Αρχείου, από τον πυρπολημένο καταυλισμό Πάτρας!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ  μετατρέπουν τους μετανάστες σε εύκολα θύματα της οργής και της απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική τους!

Δύο ερωτήματα για το Μεταναστευτικό που ενέσκυψε αιφνιδίως, ενώ διάγουμε προεκλογικές ημέρες και οι αντίστοιχες απαντήσεις, ίσως σας κατατοπίσουν έναντι του θέματος. Ακόμη και εάν δεν συμφωνείτε, μην βιασθείτε να τα προσπεράσετε. "Πάταξον μεν, άκουσον δε". Γιαυτό σας τα παραθέτω χωρίς άλλη καθυστέρηση.

- Ποια είναι η άποψή σας για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη συσσώρευση μεταναστών στη χώρα και πώς θα μπορούσε να λυθεί;

Το πρόβλημα μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων από περιοχές του πλανήτη όπου η λογική του κέρδους της διαλύει ολοσχερώς (με πολέμους, περιβαλλοντικές καταστροφές, διατροφική κατάρρευση κοκ) είναι ήδη εκρηκτικό και αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα λόγω της θέσης της αποτελεί πέρασμα αυτών των ρευμάτων.
Από την άλλη, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας από την ίδια λογική του κέρδους η Ελλάδα αναμένεται να μετατραπεί από χώρα προορισμού σε χώρα καταγωγής οικονομικών προσφύγων, δηλαδή μεταναστών.
Οι κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ παλιότερα αλλά και οι πρόσφατες μνημονιακές κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου αντί να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις εκρηκτικές συνθήκες που δημιουργεί στις γειτονιές η συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών πολλαπλά:
α) μετατρέπουν τους μετανάστες σε εύκολα θύματα της οργής και της απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική τους ώστε 1) να μην βρίσκονται οι ίδιοι στο στόχαστρο, 2) να ενισχύσουν το αίσθημα ‘όλοι εναντίον όλων’ όπως κάνουν και με άλλες διαχωριστικές γραμμές (εργαζόμενοι-άνεργοι, δημόσιοι-ιδιωτικοί, Έλληνες-Σλοβάκοι κοκ), 3) να σπείρουν το μίσος ώστε να ολοκληρωθεί η αποκτήνωση του λαού που ήδη προωθούν μέσα από τη γενικευμένη φτώχεια και ανέχεια που προκαλούν.     
β) ενισχύουν την παραβατικότητα στις γειτονιές - σε συνδυασμό με την εσκεμμένη μετατόπιση του έργου της αστυνομίας από την ασφάλεια των πολιτών στην καταστολή των κινητοποιήσεών τους εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής – ώστε να εμπεδωθεί το κλίμα φόβου και τρομοκράτησης που επιδιώκουν,
γ) μετατρέπουν τους μετανάστες σε θύματα εκμετάλλευσης,
δ) ευνοούν επιχειρηματικά σχέδια ‘real estate’ μέσω της εσκεμμένης υποβάθμισης περιοχών της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων σε βάρος των κατοίκων και των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων των περιοχών αυτών.         
Από κυβερνήσεις που διαλύουν τον ελληνικό λαό δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό σε αυτό το θέμα. Γι’ αυτές το κύριο μέλημα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών (τραπεζιτών, πιστωτών κα) στο βωμό των οποίων θυσιάζουν τις απλές ανάγκες του λαού όπως η δουλειά, η αξιοπρεπής διαβίωση, το αίσθημα της ασφάλειας (στη γειτονιά, στα γεράματα, σε μια ώρα δύσκολη όπως ένα πρόβλημα υγείας) κοκ. 
Υπάρχει όμως λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα; Η απάντηση για την αριστερά όπως και σε κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με τις ανάγκες του λαού είναι ΝΑΙ!
Να μερικές απλές λύσεις:
Α) η εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη δυνατότητα μετακίνησης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες όσων το θέλουν, (και σημερα εγκλωβιζονται στην Πατρα και την Ηγουμενιτσα) καθώς η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα προορισμού (εδώ μεταναστεύουν οι Έλληνες…) αλλά πέρασμα. Αυτό σημαίνει ρήξη με το ‘Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση’ και το Δουβλίνο ΙΙ που οι κυβερνήσεις των πλουσίων έχουν υπογράψει μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο της Ευρώπης (ώστε να αξιοποιούν, ανάμεσα στα άλλα, το πρόβλημα για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω).
Β) αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας όπου θα προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας ώστε να μην ενοχλούν και να μην ενοχλούνται, ώστε να προσφέρουμε σε κατεστραμμένους ανθρώπους ανακούφιση αλλά και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους βάζοντας τέλος στις εκρηκτικές συνθήκες που υποθάλπει η εφαρμοζόμενη πολιτική.    
Γ) οικονομική στήριξη των περιοχών που εσκεμμένα έχουν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε γκέτο όπου Έλληνες και μετανάστες είναι στο έλεος της ανέχειας και της εγκληματικότητας. 
Αν η κάλυψη απλών αναγκών του λαού όπως αυτή είναι σχετικά εύκολη τότε τίθεται το ερώτημα γιατί οι κυβερνήσεις της καταστροφής αφήνουν το πρόβλημα να διαιωνίζεται; Η απάντηση βρίσκεται στο ποιος ευνοείται από την ύπαρξη του προβλήματος. Το σίγουρο είναι ότι δεν ευνοούνται ο ελληνικός λαός και οι μετανάστες.
Είναι σύνηθες να κατηγορείται η αριστερά ότι επειδή διατηρεί μια φιλο-μεταναστευτική στάση  σημαίνει ότι στηρίζει τόσο την υποβάθμιση των γειτονιών όσο ακόμη και την εγκληματική δραστηριότητα συμμοριών και σπειρών, δηλαδή ότι στηρίζει μια κατάσταση εις βάρος του ελληνικού λαού. Η κατηγορία αυτή διαστρεβλώνει απολύτως την πραγματικότητα:
Α) είναι παράλογο να υποθέτει κάποιος ότι η αριστερά που δεν διστάζει – παρά το κόστος και τις απειλές - να σταθεί κόντρα στους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη για να μείνει όρθιος ο ελληνικός λαός στην επίθεση που δέχεται σήμερα, για κάποιο μυστήριο λόγο στρέφεται εναντίον του ελληνικού λαού στο θέμα των μεταναστών.
Β) η κατηγορία αυτή στηρίζεται στην άρρητη θέση ότι η σημερινή κατάσταση είναι προς όφελος των μεταναστών και εις βάρος των Ελλήνων. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια. Η σημερινή κατάσταση είναι εφιαλτική ΚΑΙ για τους μετανάστες. Οι μόνοι που ευνοούνται από αυτή την κατάσταση είναι εγκληματικές οργανώσεις Ελλήνων και μεταναστών θύματα των οποίων είναι Έλληνες και μετανάστες. Επίσης ευνοούνται εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή που ενώ συμμετέχουν κανονικότατα στο οργανωμένο έγκλημα σε αγαστή συνεργασία και με συμμορίες αλλοδαπών την ίδια ώρα εμφανίζονται προστάτες των Ελλήνων κατά της εγκληματικότητας χτυπώντας γυναίκες και παιδιά!
Γ) η πρόταση της αριστεράς ΔΕΝ έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα! Μια πραγματικότητα δυστυχίας και ασφυξίας για Έλληνες και μετανάστες.
Δ) επίσης, η εν λόγω κατηγορία στην αριστερά επιχειρεί να αποκρύψει τους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης: οι πολιτικοί εκπρόσωποι του μαύρου μετώπου προσπαθούν να αποκρύψουν ότι την εκρηκτική κατάσταση στις γειτονιές την υποθάλπουν οι ίδιοι. Η πρόταση της αριστεράς αντιμετωπίζει πραγματικά το πρόβλημα, ενώ το μαύρο μέτωπο δεν ενδιαφέρεται για τη λύση του γιατί το αξιοποιεί πολλαπλώς όπως είδαμε παραπάνω.    
Ε) η αριστερά δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει κάτι που ευνοεί μια ομάδα των καταπιεσμένων εναντίον μιας άλλης (πχ τους μετανάστες έναντι των Ελλήνων). Αυτή είναι η στρατηγική που έχει το μαύρο μέτωπο και τα τσιράκια του (πχ Χρυσή Αυγή) οι οποίοι επιχειρούν να στρέψουν τη μια ομάδα εναντίον της άλλης (εργαζόμενοι-άνεργοι, δημόσιοι-ιδιωτικοί, Έλληνες εργαζόμενοι - Σλοβάκοι εργαζόμενοι κοκ). Για την αριστερά η πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα είναι λύση για όλους τους καταπιεσμένους και όχι για μια μερίδα τους.
Ε) η αριστερά προτείνει την πραγματική λύση στο πρόβλημα, τη λύση που απαντάει στις ανάγκες του ελληνικού λαού και των μεταναστών. Η πρότασή μας κινείται στο επίπεδο της στοιχειώδους ανθρωπιάς και της στήριξης ξεριζωμένων ανθρώπων στη μοίρα των οποίων βρίσκονται ολοένα περισσότεροι Έλληνες. Η αριστερά είναι η μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει τους Έλληνες στις χώρες όπου αυτοί είναι οι μετανάστες (σε αρμονία πάντα με το τι είναι καλό για τον λαό της χώρας αυτής) σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τις αντίστοιχες με το μαύρο μέτωπο και τα τσιράκια του (Χρυσή Αυγή) οι οποίες στρέφονται κατά των Ελλήνων! Να σημειωθεί ότι η αδερφή νεοναζιστική οργάνωση της επίσης νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν έναν Έλληνα εργάτη στη Γερμανία πριν από λίγο καιρό.  

- Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας;

Το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών μπροστά στην έξαρση της εγκληματικότητας όπως και όλα τα απλά πράγματα που συγκροτούν αυτό που λέμε  λαϊκές ανάγκες συνιστούν την προτεραιότητα της πολιτικής προσέγγισης της αριστεράς σε αντίθεση με τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου για τις οποίες οι ανάγκες του λαού είναι αναλώσιμες μπροστά στα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών (βλ. την κοινωνική καταστροφή προς όφελος των πλούσιων που προκαλούν τα μνημόνια).
Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών πλήττεται σήμερα πολλαπλά: η ανασφάλεια στις γειτονιές, η ανεργία, η αδυναμία αξιοπρεπούς διαβίωσης, η ανασφάλεια μπροστά σε ένα πρόβλημα υγείας, η ανασφάλεια στα γεράματα κοκ είναι αποτελέσματα της ίδιας πολιτικής του μαύρου μετώπου.
Τι προκαλεί την έξαρση της εγκληματικότητας;
Α) η γενίκευση της φτώχειας και της παρακμής ΠΑΝΤΑ πυροδοτεί και γενικεύει παρακμιακά φαινόμενα όπως εγκληματικότητα, ενδοσχολική/ενδοοικογενειακή βία, χουλιγκανισμό, συμμορίες, ρατσισμό, μητροπολιτική βία κοκ. Αυτά τα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής καταστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.  
Β) η μεταστροφή του επιχειρησιακού προσανατολισμού της αστυνομίας με πολιτική εντολή από την ασφάλεια των πολιτών στην καταστολή των κινητοποιήσεων των πολιτών εναντίον της πολιτικής που καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.
Γ) η πολιτική επιλογή του μαύρου μετώπου να υποθάλπει εκρηκτικές καταστάσεις στις γειτονιές ώστε να εντείνει το κλίμα τρομοκράτησης και φόβου των πολιτών.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι θύματα της εγκληματικότητας είναι τόσο οι Έλληνες που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται όσο και οι μετανάστες (πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να ζητήσουν καν τη συνδρομή της αστυνομίας απέναντι σε αδίστακτους κακοποιούς λόγω του ότι δεν είναι νόμιμοι ακόμη και αν πληρούν τις προϋποθέσεις). Και τούτο διότι τα φαινόμενα εγκληματικότητας ανθούν στις λαϊκές γειτονιές και όχι στις γειτονιές των πλούσιων οι οποίοι έχουν τα χρήματα ώστε να εξασφαλίσουν την προστασία τους (ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, φράχτες, κάμερες κοκ).      
Τι μπορεί να γίνει άμεσα;
Α) αποτελεσματική αστυνόμευση στις γειτονιές προς όφελος των πολιτών,
Β) πολιτική επιλογή για την εξάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή τη σύγκρουση με ένα σύμπλεγμα πολύ ισχυρών συμφερόντων,
Γ) κοινωνική πολιτική στήριξης των εξαθλιωμένων στρωμάτων ώστε να μην οδηγούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι στην αποκτήνωση μέσα από τη συμμετοχή σε συμμορίες, ομάδες χούλιγκανς, ρατσιστικές ομάδες κοκ.
Όμως, πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι φαινόμενα όπως η εγκληματικότητα μπορούν πραγματικά να περιθωριοποιηθούν όταν αλλάξει ριζικά η συνολική πορεία της κοινωνίας, όταν σταματήσει η κοινωνική κατεδάφιση που είναι σε εξέλιξη, όταν ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική που τη γεννά. Δηλαδή, όταν καταφέρει η αριστερά μαζί με τον ελληνικό λαό να θέσει ως προτεραιότητα της ασκούμενης πολιτικής τα απλά πράγματα που αφορούν τη ζωή του: παραγωγική δουλειά, αξιοπρεπή διαβίωση, ασφάλεια σε όλες τις πτυχές της ζωής (γεράματα, γειτονιά, πρόβλημα υγείας κοκ), προσφορά στο κοινωνικό σύνολο κοκ.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: