ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στην Αλβανία Σταυρός και Ανάσταση

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Καλαίσθητη έκδοση από τον οίκο Λιβάνη για το έργο του ιεράρχη επί τη συμπληρώσει 20 ετών

Το προσεχές καλοκαίρι συμπληρώνονται ακριβώς δύο δεκαετίες από την εκλογή του ως αρχιεπισκόπου και το πολυεπίπεδο έργο του ξαναζωντανεύει μέσα από 40 συνεντεύξεις που έδωσε σε ελληνικά ή ομογενειακά μέσα, αλλά και σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Όλες οι συνεντεύξεις  παρατίθενται συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο «Στην Αλβανία, Σταυρός και Ανάσταση» (εκδ. Λιβάνη). [Μία από αυτές είναι στην "Αυγή" της Κυριακής].
Μέσα από τις συνεντεύξεις αυτές καλύπτονται και οι τρεις φάσεις της δραστηριότητας του αρχιεπισκόπου στην Αλβανία: στην αρχή, τότε δηλαδή που ήταν ο μοναδικός επίσκοπος σε όλη την επικράτεια, στη συνέχεια και μετά τη συγκρότηση της πρώτης Ιεράς Συνόδου, τέλος η τρέχουσα περίοδος, με την ψήφιση νέου Καταστατικού Χάρτη και την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος δεν έμεινε όμως σε αυτά. Εκτός από την ανέγερση - αναστήλωση περισσοτέρων από 200 ναών, μπήκε μπροστά και στην ανοικοδόμηση πάνω από 70 κτηρίων που χρησιμοποιούνται σήμερα ως σχολεία, κέντρα υγείας κ.ο.κ. Το ιατρικό διαγνωστικό κέντρο στα Τίρανα με περισσότερες από 23 ειδικότητες, κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ένα οφθαλμολογικό - ωτορινολαρυγγολογικό κέντρο καθώς και μία κινητή οδοντιατρική μονάδα  είναι μερικές από τις μονάδες υγείας που σήμερα προσφέρουν νοσηλεία στον πολύπαθο αλβανικό λαό.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει αποδείξει άλλωστε ότι δεν είναι εκεί για να θέτει όρια, αλλά για να αγκαλιάζει τους ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους. Κάτι που είχε γίνει και στην ανθρωπιστική κρίση του Κοσσυφοπεδίου: αυτό ήταν και το θέμα της συνέντευξης που ο αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος είχε δώσει στην εφημερίδα μας, στις 18 Απριλίου 1999. Υπό τον τίτλο «Με τρομάζει η νέα σπορά εχθρότητας με μηχανές... παλαιάς και νέας τεχνολογίας».
(Από την ΑΥΓΗ της Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: