ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πρώτη συνάντηση στο ΕΚ Πάτρας για διάθεση φτηνής πατάτας

Δυσαρεστημένοι οι χονδρέμποροι από την αυτοοργάνωση των καταναλωτών, που υπό βροχή συνεχίζουν.
Οι χονδρέμποροι της Κεντριήκς Λαχαναγοράς θορυβημένοι περνούν στην αντεπίθεση 
Στην Πάτρα, αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί, πρόκειται να λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση εθελοντών, παραγωγών και φορέων, στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΠ), επί της οδού Κολοκοτρώνη 20, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας). Στη συνάντηση αυτή καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, σωματείων, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, του ΕΚΠ κλπ.), προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος και να χαράξουν το πρόγραμμα δράσης τους, για την έναρξη εφαρμογής της διάθεσης φτηνής πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς και στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 
Στο μεταξύ το πρώτο χτύπημα ήρθε από επιχειρηματίες της Κεντρικής Λαχαναγοράς της Αθήνας, οι οποίοι παραποίησαν εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη λήψη μέτρων προστασίας στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, κατά του παθογόνου μύκητα που προκαλεί "καρκίνωση" στην πατάτα, ισχυριζόμενοι, εμμέσως πλην σαφώς ότι το προϊόν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Άμεση υπήρξε η απάντηση γεωπόνων, αλλά και του υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος με ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών και κάλεσε τους χονδρέμπορους να σταματήσουν τις ανεύθυνες δηλώσεις. Αλλά και οι μεσάζοντες της Θεσσαλονίκης επιδίωξαν να χτυπήσουν το κίνημα των φτηνών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
Στην Κατερίνη, από την οποία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες το
"κίνημα της πατάτας", η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έβαλε μπροστά μια νέα καμπάνια, αυτή τη φορά για το αλεύρι, προετοιμάζοντας τη μαζική παραγγελία 50 τόνων του προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: