ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ζάκυνθος: Ο παράδεισος των κακών εργοδοτών για Βρετανούς


Μερικοί εργαζόμενοι, μη μπορώντας να βρουν δουλειά, αναγκάζονται να επιστρέψουν στη χώρα τους ή να δεχτούν εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας, όπως απλήρωτα δοκιμαστικά

Δεν χρειαζόταν να το μάθουμε από τις εφημερίδες του εξωτερικού, αφού δυστυχώς συμβαίνει κατά κόρον στην χώρα μας όπως πιστοποιεί έρευνα του ΣΕΠΕ, κατά την οποία αποδεικνύεται ότι ένας στους τέσσερις εργοδότες από την αρχή του χρόνου μέχρι μεσούντος του καλοκαιριού καθίσταται εκμεταλλευτής εργαζομένων που ξεπέφτουν στην ανάγκη τους.

Εντούτοις ήρθε στη δημοσιότητα πρόσφατη έρευνα της εφημερίδας Observer και του The Guardian, που  αποκάλυψε ότι πολλοί νέοι Βρετανοί που αναζητούν καλοκαιρινές δουλειές σε δημοφιλή θέρετρα της Μεσογείου, όπως η Ζάκυνθος, γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από μη ρυθμιζόμενους μεσάζοντες. Εταιρείες όπως η «Workers Family» προσελκύουν νέους με υποσχέσεις για δουλειά και διασκέδαση σε τουριστικά μέρη, αλλά στην πραγματικότητα τους αφήνουν χωρίς υποστήριξη και συχνά τους οδηγούν σε παράνομη εργασία.

Η έρευνα έδειξε ότι οι μεσάζοντες δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες βίζες για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να εργάζονται παράνομα και να κινδυνεύουν από πρόστιμα και φυλάκιση. Επιπλέον, οι συνθήκες διαμονής είναι πολλές φορές άθλιες, ενώ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους υπόσχονται διαμερίσματα με πισίνες και ανέσεις, αλλά βρίσκονται σε υπερβολικά ακριβά δωμάτια, χωρίς τα βασικά.

Μερικοί εργαζόμενοι, μη μπορώντας να βρουν δουλειά, αναγκάζονται να επιστρέψουν στη χώρα τους ή να δεχτούν εκμεταλλευτικές συνθήκες εργασίας, όπως απλήρωτα δοκιμαστικά. Άλλοι αναγκάζονται να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η πώληση ναρκωτικών, για να επιβιώσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

ΣΕΠΕ: Σχεδόν 1 στους 4 εργοδότες πιάστηκε να παρανομεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: