ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο Απ. Τζιτζικώστας, εκλεκτός Επίτροπος του Μητσοτάκη

 

 Με διαρροή σχολίασε ο Χάρης Δούκας την αναγγελία Μαρινάκη για τον διορισμό του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στην Κομισιόν!

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι η πρόταση της Ελλάδας για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακόμη, κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Απ. Τζιτζικώστα.

Με μία διαρροή σχολίασε ο Χάρης Δούκας την αναγγελία της κυβέρνησης για τον διορισμό του Απ. Τζιτζικώστα στην Κομισιόν.  Όπως αναφέρουν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, «όταν το 2015 ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όταν σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του διορίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ως Επίτροπος στην ΕΕ, επίσης για την ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Όταν βέβαια ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διεκδικεί με εκλογή (όχι διορισμό) την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βραχίονες της στα ΜΜΕ ωρύονται και επιτίθενται καθημερινά. Υποκρισία ,αλλά όχι μόνο… Εδώ υπάρχει και ο φόβος» σχολιάζουν συνεργάτες του Χάρη Δούκα και προσθέτουν:

«Όλοι κατανοούν πως η ΝΔ έχει λόγους να μη θέλει τον Χάρη Δούκα ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά γι' αυτό θα αποφασίσουν μόνο οι δημοκρατικοί πολίτες και όχι το Μαξίμου».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη με δική της διαρροή, λέει ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων που δεν είναι σχεδόν ποτέ στον δήμο του αγνοεί δύο βασικές διάφορές του με τον κ. Τζιτζικωστα:

Πρώτη ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε 3 εκλογικές διαδικασίες.

Δεύτερη και σημαντικότερη πως ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: