ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας συστηματικά αποψιλώνεται


Το Σωματείο  απαιτεί να κηρυχθεί άγονο Α'  το νοσοκομείο, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ!

Η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας – Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1947, βρίσκεται στο Δυτικό άκρο της Πελοποννήσου και εξυπηρετεί περίπου 50.000 κατοίκους.

Η Δυναμικότητα της Νοσηλευτικής Μονάδας είναι εβδομήντα (70) κλινών, (ανεπτυγμένες 69), με σαράντα δύο (42) κλίνες Παθολογικού Τομέα και είκοσι οχτώ (28) κλίνες Χειρουργικού Τομέα.

Διαθέτει επίσης Μ.Τ.Ν. αποτελούμενη από 14 μηχανήματα. Με δωρεά της Αθηναΐδας Κόντου έγινε μελέτη και κατασκευή κτιρίου 303 τ.μ. (έτος 1998) με σκοπό να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Όμως οι κυβερνητικές επιλογές οδήγησαν σε ερήμωση το νοσοκομείο Κυπαρισσίας το οποίο εξυπηρετεί και τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας και πολλές περιοχές της Ηλείας, όπως αποκαλύπτει το σωματείο Εργαζομένων με επιστολή του προς τον υπουργό τγείας Άδ. Γεωργιάδη

Το αποτέλεσμα είναι ότι, μετά από επτά δεκαετίες λειτουργίας, το νοσοκομείο Κυπαρισσίας συστηματικά τα τελευταία χρόνια αποψιλώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και το σωματείο Εργαζομένων διαμαρτύρεται.

Αναλυτικά στην επιστολή του σωματείου Εργαζομένων, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ,
    Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί 40.000 με 60.000 πληθυσμό ανάλογα την περίοδο, της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας και πολλές περιοχές της Ηλείας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια κλιμακώνεται διαρκώς η αποψίλωση του Νοσοκομείου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.  
    
     Από το έτος 2023 το πλήρωμα ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

μετακινήθηκε και κάνει εξιτήρια ασθενών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
    
Ο σύγχρονος εξοπλισμός του οφθαλμολογικού ιατρείου δεν λειτουργεί γιατί οι δύο οφθαλμίατροι της Κυπαρισσίας μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
 
Ολόκληρος ο εξοπλισμός του ΩΡΛ ιατρείου έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, παρά τις δεσμεύσεις για κάλυψη με γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αυτό δεν υλοποιείται.
     
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που κόστισε ο εξοπλισμός και η ανακαίνιση 300.000 ευρώ λειτουργεί μόνο Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή μια βάρδια λόγω έλλειψης ιατρών με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των νεφροπαθών που δεν βρίσκουν θέση για αιμοκάθαρση.
 
Δεν λύνονται τα προβλήματα της στελέχωσης του ΕΣΥ με τις συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού από υγειονομικές μονάδες σε άλλες. Αντιθέτως οδηγούν σε μαζικές αποχωρήσεις παραιτήσεις από το ΕΣΥ.
 
Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ και κίνητρα όπως αιτείται το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να κηρυχθεί το Νοσοκομείο άγονο Α.    Επιτακτική ανάγκη η στελέχωση των γύρω Κέντρων Υγείας για να μπορούν να αντιμετωπίζουν περιστατικά και να μην διακομίζονται στα δύο Νοσοκομεία της περιοχής  ασθενείς που μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. 
 
Τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας είναι δύο Νοσοκομεία υπεραπαραίτητα για την κάλυψη του πληθυσμού της περιοχής σε υπηρεσίες υγείας και πρέπει να λειτουργούν με αυτάρκεια και επάρκεια σε προσωπικό προκειμένου να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες. Δεν είναι λύση οι συνεχείς μετακινήσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: