ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 


Σύσκεψη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση των αξιολογήσεων του Υπομέτρου 6.1 (Νέοι Γεωργοί)

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), με αφορμή έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΕ ΠΑΑ) του ΥΠΑΑΤ με το οποίο διαβιβάστηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα αποτελέσματα τηλεπισκόπησης γεωτεμαχίων που έχουν δηλωθεί με Τυπική Απόδοση που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ανά εκτάριο και για τα οποία απαιτείται επιτόπιος έλεγχος.

Από τη διασταύρωση των αποτελεσμάτων που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν ενστάσεων υποψήφιων δικαιούχων του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», αλλά και των μελετητών τους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν προκύψει αστοχίες κατά τη διαδικασία της τηλεπισκόπησης,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε πρωτοβουλία για συνάντηση στα γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τηλεπισκοπήσεων διεξοδικά, ώστε να αρθούν τυχόν αδικίες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Χριστίνα Παπαδοπούλου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης  Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και ο αρμόδιος υπάλληλος σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Βασίλειος Παπαθανασίου.

Επιπροσθέτως, έχει κανονιστεί ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτριο Μελά, τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτριο Παπαγιαννίδη και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ (ΕΥΕ ΠΑΑ), Ευθύμιο Τσιατούρα, ώστε να θεραπευτούν τυχόν αδικίες, με γνώμονα πάντα την ισοτιμία και ίση μεταχείριση των υποψήφιων δικαιούχων.

 

Φωκίων Ζαΐμης: Συνεργασία με φορείς της επαρχίας Fujian Κίνας

 


Δίαυλο επικοινωνίας με την επαρχία Fujian  (Φουτσιάν) στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, με στόχο να ξεκινήσουν κοινές δράσεις, καθώς τα περιθώρια συνεργασίας είναι αρκετά και σημαντικά.

Σε τηλεδιάσκεψη εργασίας που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ζαΐμης τόνισε: «Μπορεί να διαφέρουμε σε πολλά άλλα μας ενώνει μια αρχαία πολιτιστική κληρονομιά και ένας νέος σύγχρονος κόσμος όπου η ευημερία των πολιτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές και τουριστικές μας σχέσεις. Η συνάντηση ήταν εξαιρετική και σύντομα θα συμφωνήσουμε και θα ακολουθήσουμε ένα σχέδιο κοινών δράσεων».

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Πατρών και της Fujian: Διονύσης Μαντζαβίνος, αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών και διεθνών θεμάτων &καθηγητής Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, Μιχάλης Κορνάρος,  Εκπρόσωπος Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, η συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη, Αγγελική Κωστοπούλου,  Luo Guansheng, αντιπρόεδρος της επαρχίας,  Guo Ningning, Αντιπεριφεριάρχης Fujian, Wu Fei, Σύμβουλος τμήματος Εμπορίου Fujian, Lin Shouqin Fujian, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού,  Wang Yang, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης Fujian και Wei Jiangang, Αντιπρόεδρος Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Fujian.

 

Σχεδιασμός για νέο τριετές (2023-2025) πρόγραμμα δολωματικής δακοκτονίας


 
Το πετυχημένο εγχείρημα του εν εξελίξει  τριετούς προγράμματος δολωματικής δακοκτονίας που υλοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας  αποτελεί την βάση για την  εφαρμογή του και την περίοδο 2023-2025.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του προγράμματος κρίνονται θετικά  διότι απαλλάσσονται  οι υπηρεσίες από τις επαναλαμβανόμενες ετήσιες διαγωνιστικές διαδικασίες που δρούσαν  ανασταλτικά στην έγκαιρη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος. Επίσης υπάρχει  απελευθέρωση του ανθρώπινου δυναμικού (γεωπόνοι-διοικητικό προσωπικό) και αξιοποίηση τους  σε υπηρεσιακές ανάγκες των διευθύνσεων.

Στη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο , με τη συμμετοχή του Γενικού  Δ/ντη Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,  Σταύρου Βέρρα και υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκε επί τάπητος και η προετοιμασία για την  τρέχουσα περίοδο.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά ωστόσο απαιτείται από όλους τους εμπλεκόμενους η καλύτερη δυνατή  συνεργασία: «Σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρειά μας είναι πρωτοπόρα όπως και με το πρόγραμμα δακοκτονίας που εφαρμόζουμε. Συνεργαζόμαστε  με όλους τους φορείς ώστε  να αντιμετωπίσουμε τον δάκο της ελιάς έγκαιρα και αποφασιστικά  αξιοποιώντας  την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με την   εφαρμογή   αποτελεσματικών  προληπτικών  μεθόδων  για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από δάκο χωρίς να επιβαρύνουμε  το περιβάλλον. Με την συνέχιση του προγράμματος στηρίξουμε την ελαιοπαραγωγή μας στις τρείς περιφερειακές ενότητες και βάζουμε  το λάδι μας ως  προϊόν υψηλής  ποιότητας και θρεπτικής αξίας με στόχο να το διατηρήσουμε  στην πρώτη  προτίμηση  των καταναλωτών σε Ελλάδα και εξωτερικό».

 

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Θ. Τσάτσαρη


 
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ο Ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης, νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανταλλάχτηκαν ευχές εν όψει του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: