ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Μνήμες έξυσε η ανάρτηση για τους Ουκρανούς στην Πάτρα

Το ναζιστικό σύμβολο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας που αναρτήθηκε για ένα 24ωρο στο κτίριο του Παναχαϊκόν».

 

«Η σφαίρα εξωστρακίστηκε κι ο άτυχος κουρέας, λίγο πριν βάλει το κλείδι στην κλειδαρότρυπα του σπιτιού του , τραυματίστηκε θανάσιμα, η απαγορεύση κυκλοφορίας ξεκινούσε σε 5 λεπτά...»

(Αφήγηση της Μαίρης Δελέγκου, εγγονής της   Ανδριάννα Αλποχωρίτου, το γένος Δοξαρά)

  

Ήρθε στο φως της δημοσιότητας η άφιξη στην κατοχική Πάτρα του 1943, των Ουκρανών Ναζί!

  

Μνήμες έξυσε και αμείωτο ενδιαφέρον προκάλεσε στην νέα γενιά για τα ιστορικά τεκταινόμενα της Πάτρας κατά την γερμανική κατοχή, η ανάρτηση στο Istologio G. Mosxou για την άφιξη Ουκρανών στην Πάτρα, ανάρτηση που έγινε στις 7 Απριλίου 2022.

Στις αξιόλογες αναφορές και αναπαραγωγές της ανάρτησης σημειώνω την παρακάτω του ζεύγους George Terzis Mary Delegou όπου η Μαίρη Δελέγκου δημοσιοποιεί αφήγηση της γιαγιά της για το περιστατικό χαμού του παπού της.

Σας την παρουσιάζω:


 «George Terzis Mary Delegou

8 Απριλίου στις 9:52 π.μ.  ·

 

Παιδικό ημερόλογιο. 

 

Η σφαίρα εξωστρακίστηκε κι ο άτυχος κουρέας, λίγο πριν βάλει το κλείδι στην κλειδαρότρυπα του σπιτιού του , τραυματίστηκε θανάσιμα, η απαγορεύση κυκλοφορίας ξεκινούσε σε 5 λεπτά. οι ναζί έκαναν βόλτες και έριχναν γελώντας για να κλειστούν όλοι μέσα...

 

Η γιαγιά μου, μετά από μήνες στο νοσοκομείο,  έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο. Μου έλεγε αυτή την ιστορία με δάκρυα στα κουρασμένα μάτια της.

 

Κοιτούσα με μάτια ανοιχτά,  διάπλατα τα βουβά δάκρυα που έτρεχαν στο μοσχοβολητό της μαγουλο.

 

Ανδριάννα Αλποχωρίτου, το γένος Δοξαρά, μοδίστρα !!!

 

Γιαγιά ποτέ δεν θα ξεχάσω, σε αγαπώ!!!!!!!!

 

Η Μαίρη σου!».

  Παρακάτω δείτε μερικές από τις αναφορές χρηστών του διαδικτύου, για το θέμα:

     (.... με ένα σκίτσο) 

  • ΑΗΣ ειρήνης.
    Οχι πυρινικά στον Άραξο.
     
  • Λάμπρος Λαμπρόπουλος
    Υπήρχαν πράγματι και Ουκρανοί ναζί που πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών ναζί..Όπως υπήρχαν και πολλοί άλλοι λαοί..Και στην χώρα μας δυστυχώς είχαμε γερμανοντυμένους προδότες! Η μεγάλη όμως πλειοψηφία του Ουκρανικού λαού αντιστάθηκε και πολέμησε ηρωικά τους ναζί..Το πρώτο Σώμα του Κόκκινου Στρατού που μπήκε στο Βερολίνο ήταν Ουκρανοί..Οι δε Ουκρανοί στρατιώτες είχαν αναλογικά με τον πληθυσμό τους,τους περισσότερους νεκρούς απο τους άλλους πληθυσμούς της Σοβιετικής Ενωσης!
     
    Χριστινα Καλοηλιοπούλου
    Ανδρέα μου σ'ευχαριστώ.
    Όλο αυτό τον καιρό, έχοντας διαβάσει για τους Αζοφ, αναρωτιέμαι ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας, δεν μιλώ για την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά πολεμικό εξοπλισμό.
    Για μας ο εξοπλισμός, είναι ιδρώτας και αίμα, όλων μας.
    Ο κ. Ζελενσκι, δεν ξέρω τί ρόλο παίζει. Έχει κατηγορηθεί και ως Αζοφ.
    Απλώς προβληματίζομαι....
    Ο Θεός να μας βγάλει σε καλό δρόμο.

    Αγγελική Δεμαρτίνου
    Πράγματι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί υπάρχουν άμαχοι που χάνονται άδικα! Σίγουρα σε κάθε πλευρά υπάρχουν ακραία στοιχεία 
     
  • Αγγελική Δεμαρτίνου
    Πράγματι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί υπάρχουν άμαχοι που χάνονται άδικα! Σίγουρα σε κάθε πλευρά υπάρχουν ακραία στοιχεία .
     
    Ευχαριστούμε για την ανάρτηση. Κι ο ιστορικός περιπατος αξίζει να επαναληφθεί.
     
    Giorgos Kanellis
    Τότε. Σήμερα οι ρώσοι ναζί ζητούν "ζωτικό χώρο" και "Μεγάλη Ρωσία" σε βάρος της Ουκρανίας και η μέθοδός τους οι επιθέσεις κατα πόλεων και σιδηροδρομικών σταθμών.
     
    Ανδρέας Σταμίρης
    Giorgos Kanellis Και εσύ στον κόσμο σου Γιώργο. Εάν είναι ναζί οι Ρώσοι τότε θα έχουμε τον τρίτο παγκόσμιο.
     
    Giorgos Kanellis
    Ανδρέας Σταμίρης Έτσι είναι. ΟΙ δυτικές δημοκρατίες βοηθούν την Ουκρανία που προμαχεί για όλη την ανατολική Ευρώπη. Και άσε παρακαλώ σε ποιον κόσμο ζω εγώ και δες τις σφαγές των ρώσων στον πραγαμτικό κόσμο(δεν μπορούν να νικήσουν τον ουκρανικο στρατό κ…
    Δείτε περισσότερ
     
    Γιώργος Μοσχος
    Giorgos Kanellis Δεν είναι εξακριβωμένο και όδον αφορά την ανκοίνωση που προέρχεται από ουκρανική πλευρά γιατί λένε βρήκαν σε κομμάτι του πυραύλου όνομα γραμμένο στα ρώσικα, αυτό θα μου επιτρέψεις να πω πως είναι φούμαρα. Πύραυλου αυτού του τύπου υπάρχ…
    Δείτε περισσότερα

    Aris Betchavas
    Γιώργος Μοσχος Ποια είναι η ιστορική πηγή που αναφέρει ότι Ουκρανοί συμμετείχαν στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Γιώργο;
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: