ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Καθοδική πορεία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σε 3 δημοσκοπήσεις

 

Προοδευτικά άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή σταθερότητα στις μετρήσεις της  Prorata τον Μάρτιο, της RealPolls και της Poulse τον Απρίλιο!

Μια ακόμα δημοσκόπηση – κόλαφος, η τρίτη κατά σειρά, προμηνύει την συντριβή, μετά από  ελεύθερη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα εσωτερικών δημοσκοπήσεων, που φθάνουν στου Μαξίμου και βάζουν φωτιά στο ήρεμο σκηνικό της ανεμελιάς του, με τους πολίτες να εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι για την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ στο θέμα της ακρίβειας και τα εργασιακά με αιχμή τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, ενώ στην ακρίβεια πρωτιά κατέχει η ΔΕΗ, με τους λογαριασμούς εκατοντάδων ευρώ για το οικιακό ρεύμα, που ανέρχεται σε χιλιάδες για το επαγγελματικό!

Η δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, αποτυπώνει και νέα πτώση στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 5,5%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο. 

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% και καταγράφει ποσοστό 12%, δείχνοντας ότι συνεχίζεται η ισχυρή καθοδική πίεση που δέχεται μετά την πρώτη δημοσκοπική άνοδο με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 καταγράφεται στο 2%.

 

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Δημοκρατία στις 7-4-2022 από την RealPolls

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 μονάδων είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της RealPolls για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. πέφτει στο 29% από 30,3% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%. 

Το ποσοστό που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το χάνει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο  δέχεται πιέσεις τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του, και πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε τον Φεβρουάριο. Το ΚΚΕ καταγράφεται στο 3,6%, η Ελληνική Λύση στο 3,5% και το Μερα25 στο 2% με πτώση 1,2 μονάδων.

Σημαντική πτώση καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αν και διατηρεί το προβάδισμα, η διαφορά έχει μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.  Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος από το 38,7% των ερωτώμενων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν 42% και 27% αντίστοιχα.

 

Η δημοσκόπηση του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ στις 15-4-2022 από την Pulse


Η φθορά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, καθώς το κυβερνών κόμμα χάνει 1 μονάδα μέσα σε ένα μήνα. Πλέον η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ανέρχεται στις 8 μονάδες. Την ίδια στιγμή μόλις το 7% χαρακτηρίζει επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% (από 32% ένα μήνα πριν), με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να είναι σταθερός στο 23%. Το Κίνημα Αλλαγής πέφτει στο 13,5% (από 14%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λϋση με 4% και το ΜεΡΑ25 με 2,5%.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: