ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Το οικονομικό πρόβλημα της Κιβωτού Αγάπης στην Βουλή

 


Κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου

Ερώτηση με θέμα «Άμεση ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του Ιδρύματος ''Κιβωτός της Αγάπης''», κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Το Ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» που δραστηριοποιείται στην πόλη της Πάτρας, φιλοξενεί παιδιά με βαριές  νοητικές  και σωματικές αναπηρίες, αναλαμβάνοντας την ανατροφή τους και παρέχοντάς τους κλειστή περίθαλψη. 

Δυστυχώς, το ίδρυμα τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς, όπως αναφέρει και η πρόεδρός του χαρακτηριστικά:

«Έχουμε περιέλθει σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν δεν είχαμε τον κόσμο δίπλα μας, θα είχαμε κλείσει γιατί απλά δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά που φιλοξενούμε. Τα χρήματα που λαμβάνουμε από τον ΕΟΠΥΥ δεν αρκούν ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα, οι αποφάσεις για να μπουν στο ίδρυμα και άλλα παιδιά, αυξάνονται συνεχώς. Υπουργεία και εισαγγελία στέλνουν ανεξέλεγκτα παιδιά στο ίδρυμα χωρίς να ελέγχουν τις δυνατότητες που υπάρχουν και αν είναι κατάλληλο για συγκεκριμένα παιδιά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι η κατάσταση για την «Κιβωτό της Αγάπης» είναι οριακή και ζητούν την άμεση στήριξη και ενίσχυση του Ιδρύματος ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ιδρύματος και η Πολιτεία να φροντίσει να βρεθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα προκειμένου να στηρίξει τη δομή έμπρακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: