ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Συντονισμός ελέγχων στην Π.Ε. Αχαΐας εν όψει της εορταστικής περιόδου

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι έλεγχοι γίνονται εντατικά  κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων τροφίμων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος των ελέγχων είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εμπεδώνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες.

Ο κ. Μπονάνος μεταξύ των υπολοίπων τόνισε: «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, απαιτείται όπως οι υπηρεσίες μας δείξουν την απαραίτητη προσοχή και αυστηρότητα σε ζητήματα ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των αγαθών που διακινούνται στην αγορά τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και να ακυρώσουμε προσπάθειες παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, συνεπείς και ολοκληρωμένοι στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να πατάξουμε αντικοινωνικά φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Π. Τσίρκας, από τον ΕΦΕΤ ο κ. Ν. Νιφόρας, από την Επιθεώρηση Εργασίας Πάτρας η κ. Β. Σεϊντή, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλλαρης Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, ο κ. Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας, η κ. Πλαλή  Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε Αχαΐας η κ. Οικονόμου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, ο κ. Παπασημακόπουλος, Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, o κ. Αγγελόπουλος , Προϊστάμενος Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας

 

Υπεγράφη η σύμβαση για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Βάρδα Ηλείας


 
Εντός εξαμήνου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το ισόγειο του κέντρου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Βάρδα Ηλείας. Αυτό προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα της αποΐδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία και στο σκέλος του αυτό ο προϋπολογισμός είναι 92.000 ευρώ.

«Όλοι οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τις αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης και σε ότι μας αφορά εργαζόμαστε με σταθερή πυξίδα αυτήν ακριβώς την αρχή. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή παράγοντας ουσιαστικό έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές του τόπου μας αλλά και την ίδια την ποιότητα ζωής όλων των συμπατριωτών μας» δήλωσε ο Θανάσης Μαυρομμάτης.

Η ανακατασκευή του εσωτερικού της στέγης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας και η χρηματοδότηση για την δράση αυτή προέρχεται από το αρμόδιο Υπουργείο υγείας. Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόν και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος, Νικόλαος Σταθακόπουλος, ως κύριος του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: