ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Ερωτήσεις της Ωρας Πατρών στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Οι παρακάτω ερωτήσεις της Ώρα Πατρών έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο και υπέβαλε Ψήφισμα για τις απολύσεις του επικουρικού προσωπικού.

Τις ακόλουθες ερωτήσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 13/04/2022:

1. Στο μνημείο Τεμπονέρα δεν αναγράφεται το όνομα του γλύπτη και ημερομηνία τοποθέτησης. Θα μεριμνήσετε για την αναγραφή τους τους;

2. Υποβάλαμε σειρά προτάσεων για την λειτουργία των parking Καλεντζώτη, Τερψιθέας και το parking δίπλα από το ΚΕΠ. Θα τις υλοποιήσετε;

3. Πόσα ζώα έχει περιθάλψει και στειρώσει μέχρι σήμερα στο καταφύγιο ο Δήμος Πατρέων; Υπάρχουν καρτέλες με στοιχεία για την υιοθεσία ή τη φιλοξενία ή αν έχουν επανενταχθεί;4. Συμμετέχει ο Δήμος σε πρόγραμμα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς; Υπάρχουν  υιοθεσίες προς το εξωτερικό; Υπάρχει αρχείο καταγραφής σύμφωνα με το νόμο 4830/21 άρθρο 7;

5. Υφίσταται πενταμελής επιτροπή; Συνεδριάζει για όλα τα φιλοζωικά θέματα με πρακτικά αν όχι ποιος αποφασίζει;

6. Που απευθύνεται κάποιος που θέλει να υιοθετήσει ένα ζώο ή να ενημερωθεί;

Επίσης κατατέθηκε πρόταση Ψηφίσματος που αφορά
 τις απολύσεις υγειονομικού επικουρικού προσωπικού και έχει ως ακολούθως:

"Η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σε απόλυση (λύση σύμβασης), χωρίς κανέναν ενδοιασμό του επικουρικού προσωπικού που είχαν προσλάβει για να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ λόγω πανδημίας και της αναίτιας όπως αποδείχθηκε, διαθεσιμότητας του προσωπικού.

Η επιλεκτική λύση σύμβασης όσων στα χρόνια αυτά κάλυψαν τις υγειονομικές ανάγκες του λαού δίνοντας την ψυχή τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που ήδη ετοιμάζουν δείχνουν πως σχεδιάζουν το δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους πίνακες επικουρικών είναι απαραίτητοι για τον νευραλγικό χώρο της υγείας. Έχοντας όμως επιλέξει τα άτομα αυτά από τους πίνακες των επικουρικών έχει χαθεί πλέον η σειρά τους και η κάρτα ανεργίας τους.

Καλούμε τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο να αντιληφθούν έγκαιρα ότι δεν υπάρχουν αναλώσιμοι εργαζόμενοι, δεν υπάρχουν άνθρωποι μιας χρήσης. Δεν είναι δυνατόν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού και του εργατικού δυναμικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά εκφράζει άλλη μία φορά τη θέση του για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και ζητά την επιστροφή των εργαζομένων στη θέση τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: